Ο Τραμπ έτοιμος να χτυπήσει την Κίνα με 267 δις δολάρια σε πρόσθετους δασμούς

Freepen.gr - Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι έτοιμος να επιβάλλει δασμούς για επιπλέον κινεζικά αγαθά ύψους 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιπλέον εκείνων των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει ήδη ορίσει ο Λευκός Οίκος.

Ο Τράμπέκανε τις σχετικές δηλώσεις για τους δασμούς την Παρασκευή, ενώ επέστρεψε στην Ουάσιγκτον, από τη Μοντάνα. Οι νέοι φόροι έρχονται επιπρόσθετα στην εισφορά 25% επί κινέζικων αγαθών ύψους 200 δισ. Δολαρίων, με τις οποίες η κυβέρνηση Τράμπέχει ήδη απειλήσει την Κίνα. Αυτοί οι δασμοί δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί και ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου δήλωσε ότι ο Trump δε θα λάβει τελική απόφαση για την εφαρμογή τους μέχρι να αξιολογήσει τα σχόλια του κοινού.

Μιλώντας στο CNBC την Παρασκευή, ο Κούντλοου πρόσθεσε ότι ο Τράμπβρίσκεται σε επικοινωνία με τον κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping και είναι ανοικτός για την επίτευξη συμβιβασμού.

"Μιλάμε ακόμα με την Κίνα για διάφορα θέματα", δήλωσε ο Κούντλοου. «Αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν. Θέλουμε χαμηλότερα εμπορικά εμπόδια σε όλους τους τομείς».

Ο Τραμπ έχει επιδοθεί σε μια εμπορική διαμάχη με το Πεκίνο σχετικά με την πολιτική της Κίνας να αναγκάζει τις αμερικανικές εταιρείες να παραδώσουν εμπορικά μυστικά, ως τίμημα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κίνα. Και οι δύο χώρες έχουν ήδη αλληλοχτυπηθεί με δασμούς.

Οι προτεινόμενοι δασμοί του Τραμπ στοχεύουν τα κινεζικά προϊόντα διατροφής, τα ορυκτά και τα καταναλωτικά αγαθά όπως τα ηλεκτρονικά και οι τσάντες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail