Προχωρά σε μποϊκοτάζ ο Ερντογάν: «Τέλος τα iphone, υπάρχουν τα Samsung και τα τουρκικά Vestel. Θα κάνουμε κι εξαγωγές!»

φωτο: Ανατολή
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε μποϊκοτάζ εναντίον των ηλεκτρονικών προϊόντων των Η.Π.Α εν μέσω της κρίσης ανάμεσα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Μιλώντας σε ένα συμπόσιο που διοργάνωσε το Ίδρυμα Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (SETA) στην πρωτεύουσα Άγκυρα για την 17η επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν δήλωσε: «Για κάθε προϊόν που αγοράζουμε από το εξωτερικό με ξένα νομίσματα, θα κατασκευάσουμε καλύτερα και θα τα πουλήσουμε στο εξωτερικό. Θα εφαρμόσουμε μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα. "

"Αν έχουν το iPhone, υπάρχει η Samsung από την άλλη πλευρά, έχουμε την Vestel στη δική μας χώρα. Αυτό θα εφαρμόσουμε", δήλωσε.

Μετά την ομιλία του Ερντογάν, οι μετοχές της Τουρκικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών Vestel που διαπραγματεύονται στο Borsa Istanbul (BIST) αυξήθηκαν κατά 7%, εν μέσω γενικής αύξησης του δείκτη αναφοράς BIST-100 κατά 1,1%.

Ο Ερντογάν επανέλαβε την άποψη της τουρκικής κυβέρνησης ότι η πρόσφατη κάμψη της τουρκικής λίρας και των μετοχών προκλήθηκε από επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ και της διοίκησής του.

"Όταν δεν μας κάνουν αυτό που θέλουν στο πεδίο, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την οικονομία ως όπλο, όπως ακριβώς και η διπλωματία, η στρατιωτική δύναμη, η κοινωνική και πολιτική αστάθεια", δήλωσε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην «οικονομική επίθεση» στην Τουρκία, ο Ερντογάν δήλωσε: «Η χώρα μας σήμερα έχει ένα από τα πιο ισχυρά τραπεζικά συστήματα στον κόσμο από κάθε άποψη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail