Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να παραδίδουν τη δεύτερη παρτίδα CH-47 στην Τουρκία (που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε βάρος μας)

AFP PHOTO
Freepen.gr - Η δεύτερη παρτίδα ελικοπτέρων CH-47 Chinook άρχισε να φτάνει στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, ανέφερε η Daily Sabah. Η Υποεπιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) ανακοίνωσε ότι το πρώτο από τα πέντε ελικόπτερα, μέρος της δεύτερης πατρίδας του Chinooks, εισήλθε στο απόθεμα του τουρκικού στρατού το Σάββατο.

Έξι ελικόπτερα παραδόθηκαν στην Τουρκία το 2016 με σύμβαση του 2011 με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing για την αγορά 11 CH-47s.

Τα ελικόπτερα βαρέως ανελκυστήρα έχουν δύο ρότορες και δύο κινητήρες, 4.800 ίππων έκαστος. Με μια αυτονομία που μπορεί να αυξηθεί στα 1.100 χιλιόμετρα με τη βοήθεια δεξαμενών καυσίμου, τα ελικόπτερα μπορούν να πετάξουν με ασφάλεια ακόμα και σε συνθήκες μηδενικής ορατότητας.

Τα CH-47, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 10 τόνους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές και μη επιχειρήσεις.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail