Σώνεται το λάδι της Τουρκίας στη Συρία - Ρωσικά πολεμικά πέρασαν το Βόσπορο ενώ ο Στρατός συγκενετρώνει μεγάλες δυνάμεις για την επιχείρηση

Freepen.gr - Για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, το ρωσικό ναυτικό έστειλε τρία μεγάλα πλοία στο λιμάνι της Τάρτους της Συρίας κατά μήκος της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τον Yoruk Isik του παρατηρητή του Βοσπόρου, τρία ρωσικά πλοία πέρασαν πρόσφατα μέσω του στενού του Βοσπόρου και πλέουν προς τα χωρικά ύδατα της Συρίας.

Ένα από τα τρία πλοία είναι η φρεγάτα BSt Krivak Class Pytlivy

Η Τουρκία στον αντίποδα δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία στην επαρχία του Idlib της Συρίας για την εξάλειψη των τρομοκρατών στην περιοχή, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλουτ Κάβουσογλου σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα την Παρασκευή. Επίσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο Πούτιν.

Ο Τσαβούσογλου στην προσπάθειά του να αποτρέψει το αναπόφευκτο θυμήθηκε τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους κατοίκους, καθώς επίσης και την ασφάλεια όσων έχουν παραμείνει στην περιοχή ξεχνώντας ότι η χώρα του έστελνε στην περιοχή χιλιάδες τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail