Οι Τούρκοι θα φτιάξουν πυρηνικό σταθμό στη Σινόπη για να έχουν λιγότερους νεκρούς αν γίνει ατύχημα!

Photo by Frédéric Paulussen (Unsplash)
Freepen.gr - Ο δήμαρχος της Σινόπης στη Μαύρη Θάλασσα ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επέλεξε την τοποθεσία για να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό λόγω της χαμηλής πυκνότητας του πληθυσμού της, με στόχο την ελαχιστοποίηση της απώλειας ζωής σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü την Τρίτη.

"Η γενική πυκνότητα πληθυσμού της Τουρκίας είναι 90 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ στη Σινόπη είναι 30. Επιλέγουν την πόλη μας απλά επειδή λιγότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος", δήλωσε ο δήμαρχος Μπάκι Ergül σε συνέντευξή του στην εφημερίδα.

Η κατασκευή του εργοστασίου πρόκειται να ξεκινήσει στο ακρωτήριο İnceburun εν μέσω των ανησυχιών των κατοίκων και των αρνητικών περιβαλλοντικών εκθέσεων. Ο αριθμός των δένδρων που μειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή ξεπερνά τις 350.000 πριν από την απαιτούμενη έκδοση μιας έκθεσης για την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ÇED), κίνηση που προκάλεσε ανεπιθύμητες ενέργειες από τους ντόπιους.

Η κατασκευή, η οποία ανατέθηκε μετά από διαγωνισμό σε ιαπωνικές και γαλλικές εταιρείες, θα ολοκληρωθεί το 2023 σύμφωνα με τα σχέδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail