Βρετανός αναλυτής: Δεκάρα δε δίνει ο Τραμπ για τον πάστορα, άλλοι είναι οι λόγοι που τσακίζει τον Ερντογάν!

Freepen.gr - Ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος, Ρόμπερτ Φισκ, μια από τις λίγες αντικειμενικές φωνές της Δύσης στα θέματα της Συρίας και της Μέσης Ανατολής έγραψε μια πολύ σοβαρή ανάλυση στον independent.co.uk με τίτλο: Ένας εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με την Τουρκία για έναν πάστορα; Μην πιστεύετε ούτε λέξη!

Ο Φισκ σημειώνει πως ο Μπράνσον βρισκόταν στη φυλακή για πάρα πολύ καιρό και ο Τραμπ δεν είχε δείξει να ασχολείται επί περίπου 1 1/2 χρόνο. Απεναντίας ο Βρετανός αναλυτής επισημαίνει τα πραγματικά "εγκλήματα του Ταγίπ Ερντογάν:

1. Η αγορά των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία
2. Η εναντίωση στη στήριξη της κουρδικής YPG στη Συρία
3. Το πράσινο φως σε ισλαμιστές να περνούν τα σύνορα της Τουρκίας προς τη Συρία πάνοπλοι, κάτι που αρχικά δεν ενοχλούσε τις ΗΠΑ

Ο Φισκ σημειώνει πως μετά την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi o Ερντογάν αγκαλιάστηκε με τον Πούτιν αναφέροντας πως ήταν η Μόσχα με την Τεχεράνη, οι οποίες υπέκλεψαν τις εσωτερικές επικοινωνίες του τουρκικού στρατού ενημερώνοντας τον Τούρκο πρόεδρο για τη σχεδιαζόμενη απόπειρα πραξικοπήματος.

Επίσης καταγράφεται ότι η Αγκυρα επιχειρεί να βοηθήσει την Τεχεράνη να υπερκεράσει τις αμερικανικές κυρώσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail