Μία Ερντογάν με διαπεραστικό βλέμμα ραπίζει τον Ταγίπ: Η κατάσταση στην Τουρκία θυμίζει ναζιστική Γερμανία λίγο πριν πάρει φόρα ο Χίτλερ

φωτο: ΑFΡ
Freepen.gr - Η Τουρκάλα συγγραφέας Asli Erdogan, που ζει εξόριστη στη Γερμανία, καθώς διακινδυνεύει μια ποινή ισόβιας κάθειρξης για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, πιστεύει ότι η χώρα της γλιστράει στο φασισμό.

Η βραβευμένη συγγραφέας, η οποία εξακολουθεί να φέρει βαρέως τους τέσσερις μήνες που πέρασε σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης, προειδοποιεί ότι τα θεσμικά όργανα της Τουρκίας "βρίσκονται σε πλήρη κατάρρευση".

Στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -  με τον οποίο δεν έχει σχέση - βλέπει έναν άνθρωπο που σφίγγει τον έλεγχο της καθημερινής τουρκικής ζωής, ενθαρρυμένος από μια απόλυτη νίκη στις εκλογές του Ιουνίου, σαρώνοντας νέες δυνάμεις και προχωρώντας σε καταστολή των αντιπάλων.

«Η έκταση των πραγμάτων στην Τουρκία είναι σαν τη ναζιστική Γερμανία», δήλωσε στο AFP σε συνέντευξή της στη Φρανκφούρτη, όπου ζει προσωρινά, καθώς περιμένει την ερήμην εκδίκαση της δικαστικής της υπόθεσης.

"Νομίζω ότι είναι ένα φασιστικό καθεστώς. Δεν είναι ακόμα σαν τη δεκαετία του 1940 στη Γερμανία, αλλά σίγουρα όπως η δεκαετία του 1930», δήλωσε η Asli.

"Ένας κρίσιμος παράγοντας είναι η έλλειψη δικαστικού συστήματος", πρόσθεσε, περιγράφοντας μια χώρα φυλακών που έχουν γεμίσει με κόσμο και νεαρών δικαστών υπέρ του Ερντογάν που έσπευσαν να αντικαταστήσουν τους εξαντλημένους συνομηλίκους.

Η ίδια η Asli ήταν μεταξύ των περισσότερων από 70.000 ανθρώπων που είχαν συλληφθεί σε κύμα συλλήψεων κατά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 κατά του Ερντογάν.

Κρατήθηκε για 136 ημέρες για διασυνδέσεις της με μια φιλοκουρδική εφημερίδα πριν απελευθερωθεί απροσδόκητα με εγγύηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail