Πάμε για αποσταθεροποίηση στην Τουρκία; Ένοπλοι άνοιξαν πυρ τα χαράματα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα

Freepen.gr - Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα από άγνωστους επιτιθέμενους που πυροβόλησαν αρκετές πυροβολισμοί από όχημα χτυπώντας ένα παράθυρο σε μια καμπίνα ασφαλείας αλλά δίχως ευτυχώς να υπάρξουν απώλειες.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα περιστατικό ασφαλείας έγινε στην αμερικανική πρεσβεία νωρίς σήμερα το πρωί. Δεν έχουμε αναφορές για τυχόν τραυματισμούς και διερευνούμε τις λεπτομέρειες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας David Gainer στο Hürriyet Daily News.

"Ευχαριστούμε την τουρκική Εθνική Αστυνομία για την ταχεία ανταπόκρισή τους", πρόσθεσε.



Ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CNNTürk ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 5 το πρωί και οι επιτιθέμενοι επέβαιναν σε λευκό αυτοκίνητο με το οποίο απομακρύνθηκαν μετά από τέσσερις ή πέντε πυροβολισμούς. Η τουρκική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση και τους δράστες της.

Το περιστατικό έρχεται καθώς οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον βρίσκονται σε μια άνευ προηγουμένου κρίση για τη συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Andrew Brunson, αν και αρκετοί αναλυτές το θεωρούν ως πρόφαση απέναντι στους S-400 και τους Κούρδους της Συρίας.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη υπήρξαν στόχοι επιθέσεων από τρομοκράτες και έχουν αντιμετωπίσει πολλές απειλές κατά της ασφάλειας στο παρελθόν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail