Πήγε για την κηδεία του θείου του, τον φυλάκισαν για ημέρες και τον έδιωξαν από τη χώρα!

Freepen.gr - Ο Ümit S, ένας Κούρδος που γεννήθηκε στην Τουρκία αλλά έχει αυστριακή ιθαγένεια, του απαγορεύθηκε η είσοδος στην Τουρκία για πέντε χρόνια επειδή επικρίνει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κουρδική πολιτική της Άγκυρας στο Facebook, ανέφερε το Κουρδιστάν 24, που επικαλέστηκε ένα ρεπορτάζ της Kronen Zeitung.

Ο Ümit S, 32 ετών, σχεδίαζε να πάει στην κηδεία του θείου του με τη φίλη του. Αλλά όταν προσγειώθηκε η πτήση του στο αεροδρόμιο, η αστυνομία τον περιμένει ήδη θέτοντας και τους δύο υπό κράτηση.

Πήραν το τηλέφωνό του και εξήγαγαν όλα τα δεδομένα του, ισχυρίστηκε. Χρήστες είχαν προφανώς αναφέρει τις θέσεις του στις τουρκικές αρχές.

Στο τέλος, πέρασαν τέσσερις ημέρες στη φυλακή, πριν απελαθούν. "Τώρα, δεν επιτρέπεται να εισέλθω [στην Τουρκία] για πέντε χρόνια", δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail