“Σφαγή” και παρασκήνιο για το Δήμο της Αθήνας…

Πριν από όλους και πριν ακόμη υπάρξει η παραμικρή οσμή στην ατμόσφαιρα, σας είχα ενημερώσει ότι ο Γιώργος Πατούλης θα είναι υποψήφιος στη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας! 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
 
Βέβαια, δεν είμαι ούτε προφήτης ούτε μάντης! Απλά επειδή γνωρίζω καλά τον άνδρα, ήμουν πεπεισμένος, πως θεωρούσε ότι ο κύκλος του στο Δήμο Αμαρουσίου είχε κλείσει και έπρεπε να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας, ο οποίος θα του άνοιγε τον δρόμο – μελλοντικά - για την διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ! Και όλοι αντιλαμβάνεστε, πως ο αρχηγός της ΝΔ, επί της ουσίας είναι εν δυνάμει Πρωθυπουργός!

Θα μου πείτε πως αυτά είναι υπέρμετρα φιλόδοξα σχέδια!

Θα σας απαντήσω, πως ναι είναι, αλλά ποιος δεν έχει δικαίωμα να “ονειρεύεται” από τη στιγμή που είναι και ικανός;

Έτσι στην πορεία αποκαλύφτηκε – το ανακοίνωσε και ο ίδιος – ότι θα διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας, αφού άλλωστε έχει το νόμιμο δικαίωμα μιας και είναι Πετραλωνίτης (κατά δήλωσή του)!

Ωστόσο, αυτό το υπέρμετρα φιλόδοξο σχέδιο πέρναγε από το Επιτελείο της ΝΔ!

Θα του έδινε η Παράταξη το χρίσμα;

Θα τον στήριζε δηλαδή επίσημα ως κόμμα η ΝΔ;

Αρχικά – όπως έχω γράψει – ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολιζόταν προς αυτήν την κατεύθυνση! Επειδή τα οφέλη για τον ίδιο θα ήταν πολλά! Αφού σύντομα θα έχουμε εθνικές εκλογές και θα ήταν καλό να ακολουθήσει “το να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυο το πρόσωπο”!

Από τη στιγμή, που ο Γιώργος Πατούλης, εκτός από Δήμαρχος Αμαρουσίου (εκ των μεγαλύτερων Δήμων), είναι ταυτόχρονα πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), αλλά και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)!

Το “καθεστώς” όμως άλλαξε στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την εκδήλωση του ενδιαφέροντος της Ντόρας Μπακογιάννη για τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη (πρώην Δήμαρχο Καρπενησίου και νυν Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος) στο Δήμο της Αθήνας!

Αφού δεν έγινε εκείνη Πρωθυπουργός, να γίνει τουλάχιστον ο γιος της!

Έτσι, ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε προ ημερών, ότι θα διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας άσχετα αν λάβει την επίσημη υποστήριξη της ΝΔ!

Έχοντας ως μέγιστο πλεονέκτημα την πολιτική κίνηση που είχε δημιουργήσει “Αθήνα, πρωτεύουσα ξανά” και έτσι κατέγραφε έναν προσωπικό “στρατό”, υπέρμαχο της διεκδίκησης της Αθήνας από εκείνον!

Όπως, δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός η πρόσφατη δήλωσή του και η οποία χρίζει πολλών ερμηνειών:

«όταν υπάρχουν κομματικοί σχηματισμοί που μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια, είναι αποδεκτοί και μεγάλη μας τιμή».

Ανοίγοντας το κομματικό εύρος υποστήριξης πέραν της ΝΔ!

Αλλά, όλα αυτά μέχρι χθες!

Γιατί σήμερα, ακριβέστατη πηγή μας από τα “σωθικά” της ΝΔ, μας ενημέρωσε ότι ο κ. Πατούλης υπέκυψε στις αφόρητες πιέσεις, που του ασκούνται από την ηγεσία της Παράταξης, για να εγκαταλείψει τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας, έστω και ως “αντάρτης”!

Σε “αντάλλαγμα”, θα του δοθεί το χρίσμα της ΝΔ για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής!

Είναι το “τυράκι στη φάκα” για να υποχωρήσει ο Γιώργος Πατούλης και να αφήσει ανοικτό το δρόμο για την Αθήνα στην “Αγία Οικογένεια”!

Το ζήτημα είναι, αν “θα τσιμπήσει το τυρί στη φάκα” ο Γιώργος Πατούλης!

Γιατί μην ξεχνάτε, πως “ο Γιώργος είναι πονηρός”, όπως πολύ καλά λέγει και το λαϊκό άσμα!

Και βέβαια, να θυμίσουμε στο Γιώργο Πατούλη, πως η Περιφέρεια Αττικής δεν δίνει ούτε αρχηγία στη ΝΔ, ούτε πρωθυπουργία!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail