Ο Γιόσκα Φίσερ τα είπε πολύ απλά και ξεκάθαρα για τον Ερντογάν και την "ασθενή" Τουρκία

Freepen.gr - Η Τουρκία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται και πάλι "ο άρρωστος της Ευρώπης" όπως υπήρξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το 19ο αιώνα, γράφει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Joschka Fischer για το Project Opinion Project Syndicate.

"Δεδομένης της στρατηγικής της θέσης και του οικονομικού και ανθρώπινου δυναμικού της, η χώρα θα έπρεπε να κινηθεί προς ένα λαμπρό μέλλον του εικοστού πρώτου αιώνα. Αντίθετα, βαδίζει προς τα πίσω, προς τον δέκατο ένατο αιώνα, υπό το κλίμα του εθνικισμού και του επαναπροσανατολισμού", σημειώνει ο Φίσερ.

"Αντί να αγκαλιάσει το δυτικό νεωτερισμό, ρίχνει το βάρος του στη Μέση Ανατολή και τις συνεχείς κρίσεις της περιοχής. Ο Ερντογάν είχε πάρει θέση στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και έγινε μέρος του προβλήματος στη Μέση Ανατολή", δήλωσε ο Φίσερ.

Ωστόσο, η τουρκική σταθερότητα ήταν πολύ σημαντική για την Ευρώπη για να εγκαταλείψει τη χώρα, καθώς η ασφάλεια της ηπείρου εξαρτάται από την Τουρκία για να την προστατεύει από τα εκατομμύρια των μεταναστών και των προσφύγων που έχουν καταφύγει εκεί, αναφέρει ο Φίσερ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail