Γιατί ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας δεν ήθελε κονσέρβες χοιρινού στις προσφορές για τους πυρόπληκτους;

Freepen.gr - Εντύπωση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχετικά με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στο Μάτι τον περασμένο μήνα όπου μεταξύ άλλων απαγόρευε το χοιρινό κρέας:

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης μας να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης βοήθειας για τους πληγέντες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018, κατοίκους της Αττικής.

Τα είδη άμεσης ανάγκης που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Φρυγανιές, κρουασάν μπισκότα διάφορα (μικρές συσκευασίες), ξηροί καρποί (μικρές συσκευασίες), παστέλια κονσέρβες (με αυτόνομο άνοιγμα - όχι χοιρινό κρέας), νερό (500ml), γάλα εβαπορέ, χυμοί (μικροί) πλαστικά κουτάλια και πιρούνια.

Για ποιο λόγο ο Δήμος δεν επιθυμούσε και κονσέρβες χοιρινού κρέατος; Οι μόνοι που δεν τρώνε χοιρινό είναι οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι. Πόσοι τέτοια ήταν στο Μάτι ώστε ο Δήμος να θέσει περιορισμούς; Μουσουλμάνοι βρίσκονται αλλού. Τα τρόφιμα όμως θεωρητικά μαζεύονταν για τους πυρόπληκτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail