Ραγδαίες εξελίξεις - Δολοφόνησαν με βόμβα τον ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ

FILE PHOTO: Aleksandr Zakharchenko, the leader of the self-proclaimed Donetsk People’s Republic (DNR). © Alexander Ermochenko / Reuters
Freepen.gr - Μια έκρηξη που έπληξε ένα καφέ στην κεντρική πόλη του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σκότωσε τον Aleksandr Zakharchenko, ηγέτη της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, και τραυμάτισε αρκετούς άλλους κορυφαίους αξιωματούχους.

"Ο επικεφαλής του DNR, Alenksandr Zakharchenko, πέθανε ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας στους δημοσιογράφους, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιστατικό.

"Μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή τοποθετήθηκε μέσα στην καφετέρια ... ακριβώς δίπλα στην είσοδο", δήλωσε ο Αλεξάντρ Καζάκοφ, σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DNR), προσθέτοντας ότι οι δολοφόνοι γνώριζαν ότι ο Zakharchenko έφτασε στην καφετέρια και τον "περίμεναν".

Στην περιοχή έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο Καζάκοφ, προσθέτοντας ότι τα σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία σφραγίστηκαν καθώς οι υπηρεσίες ασφαλείας «αναζητούν τους πιθανούς δράστες».

Ένας από τους βουλευτές του Zakharchenko υπέστη σοβαρά τραύματα στην έκρηξη ενώ αρκετοί σωματοφύλακες σκοτώθηκαν στο περιστατικό, ανέφερε ο Καζάκοφ. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Zakharchenko σκοτώθηκε επί τούτου, αντίθετα με τις προηγούμενες αναφορές που υποδηλώνουν ότι τραυματίστηκε και υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail