Σύγκρουση Ε.Ε. και ΗΠΑ στο Ιράν - Οι Βρυξέλλες μπλοκάρουν τις κυρώσεις

VladoZg / pixabay
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει το λεγόμενο Blocking Statute για να προστατεύσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ιράν από τις επικείμενες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της χώρας.

Ο πρώτος γύρος των ανανεωμένων κυρώσεων των ΗΠΑ θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη μετά τα μεσάνυχτα της ανατολικής ώρας των ΗΠΑ με τις σκληρότερες κυρώσεις που αναμένεται να επιστρέψουν στις αρχές Νοεμβρίου. Η Ουάσινγκτον επαναφέρει τις κυρώσεις που είχαν αρθεί κατά του Ιράν, αφού αποσύρθηκαν μονομερώς από την ιστορική πυρηνική συμφωνία που επετεύχθη με την Τεχεράνη μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα συνεχίσουν να ασκούν νόμιμες δραστηριότητες στο Ιράν υπό την προστασίατων Βρυξελλων:

Η άρση των κυρώσεων που σχετίζονται με τα πυρηνικά αποτελεί ουσιαστικό μέρος της συμφωνίας που έχει ως στόχο το θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με το Ιράν, αλλά κυρίως στη ζωή του ιρανικού λαού. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους ευρωπαϊκούς οικονομικούς φορείς που δραστηριοποιούνται και συναλλάσσονται νόμιμα με το Ιράν, σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και την απόφαση 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail