Οι Γερμανοί εταίροι που μας απομυζούν, σπεύδουν στο πλευρό της Αγκυρας: Θέλουμε μια οικονομικά ευημερούσα Τουρκία!

IHA Photo
Freepen.gr - Κανείς δεν έχει συμφέρον από μια οικονομική αποσταθεροποίηση στην Τουρκία, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θέλει την οικονομική ευημερία της χώρας.

"Η Γερμανία θα ήθελε να δει μια οικονομικά ευημερούσα Τουρκία. Αυτό είναι προς το συμφέρον μας", ανέφερε η Μέρκελ, υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας ανεξάρτητης κεντρικής τράπεζας.

Ο Steffen Seibert, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε πρωτύτερα ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει την έκθεση των γερμανικών εταιρειών στην οικονομική κατάσταση στην Τουρκία και αρνήθηκε να αξιολογήσει τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική χώρα. Τόνισε ότι η Γερμανία ενδιαφέρεται για μια σταθερή τουρκική οικονομία και παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ των μελών των βιομηχανικών χωρών της G-20 σχετικά με την κατάσταση ενώ την Κυριακή ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πίτερ Αλμάιερ επέκρινε τις κυρώσεις των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας:

"Αυτός ο εμπορικός πόλεμος επιβραδύνει και καταστρέφει την οικονομική ανάπτυξη και παράγει νέες αβεβαιότητες" ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail