Είδες η ΔΕΗ;

Από τα μέσα Αυγούστου ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι προβλημάτων (μπλάκ άουτ, πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση κλπ.)στην παροχή ρεύματος.  Θύματα η Αθήνα, μετά η Ύδρα, στην συνέχεια η Λέσβος, η Σκόπελος και η Τήνος, και άλλες περιοχές της χώρας.

Της Ηλέκτρας Αντωνοπούλου-Πανάγου

Προβλήματα βέβαια υπήρχαν και παλιότερα, όμως η αλλεπάλληλες διακοπές, το τριήμερο, σχεδόν, μπλάκ άουτ στην Ύδρα, η αδυναμία της ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει άμεσα τις βλάβες, επικαλούμενο έλλειψη προσωπικού, δεν υπήρχαν στο παρελθὀν, τουλάχιστον όχι σ’ αυτή την έκταση.

Τί συμβαίνει λοιπόν;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι απλή η εξήγηση.
Επιχειρείται απομείωση της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ, προκειμένου να πουληθεί για ένα ξεροκόμματο.

Και εξηγούμαι:
Η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ήταν στις 16.1.2017 1.067.000.000 (ένα δισεκατομμύριο εξήντα επτά εκατομμύρια) ευρώ. Σε εφαρμογή μνημονιακών νόμων το κεφάλαιό της μειώθηκε κατά 491.840.000 ευρώ -δείτε τον σύνδεσμο παρακάτω.
Σήμερα η ΔΕΗ αποτιμάται 410.640.000 ευρώ (τετρακόσια δέκα εκατομμύρια εξακόσιες σαράντα χιλιάδες ευρώ) .
Δηλαδή ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΔΕΗ (με τα εργοστάσιά της, τα ορυχεία της και μαζί με το λιγνίτη - που υπολογίζεται από το Ιστιντούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σε 6,7 δισεκατομμύρια τόννους ) ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 256 εκατομμυρίων ευρώ του σκανδάλου ENERGA-HELLAS POWER.

Συμπέρασμα: προτού πουλήσει η συριζανελπασοκονουδούλικη συγκυβέρνηση το 40% της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2018, όπως επιτάσσουν οι μνημονιακοί νόμοι, κάνουν κάποιοι ό,τι χρειάζεται για να μειωθεί η χρηματιστηριακή της αξία τόσο, ώστε να την αγοράσουν τζάμπα...

Και η συγκυβερνησάρα τι κάνει; Απολύτως τίποτα. Απλώς ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ....

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους ποιοἰ έχουν τις μετοχές της ΔΕΗ και πως –ενώ «καταριούνται» το λιγνίτη ως κακή πρώτη ύλη – μεθοδεύουν την πώλησή τους σε ιδιώτες...
Δυστυχώς το αγαθό που λέγεται ηλεκτρικό ρεύμα και η περιουσία του Ελληνικού Λαού ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ μπροστά στα μάτια μας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...