Δεν κάνουμε τίποτα για να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά


Μελίνα Κονταξή - Με αφορμή τον πρόσφατο βανδαλισμό στο Βυζαντινό Μουσείο έκανα μερικές σκέψεις. Το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που έχει μηχάνημα ακτίνων Χ είναι το μουσείο της Ακρόπολης. 

Μας αρέσουν οι συγκρίσεις με το εξωτερικό μόνο όταν μας συμφέρει. Τα συστήματα ασφαλείας που ισχύουν σε μεγάλα μουσεία του εξωτερικού τα οποία περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου σε αποσκευές πέρα από ένα συγκεκριμένο μέγεθος καθώς και τη δυνατότητα έρενας των αποσκευών αφήνουν παντελώς αδιάφορους τους αρμόδιους καθώς το μόνο ενδιαφέρον τους για την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι πως θα την υποβιβάσουν για να την ξεπουλήσουν.

Κλειστά πωλητήρια, κλειστές αιθουσες, υποτυπώδεις κανόνες ασφαλείας... Κρίμα! Τα έσοδα από την πολιτιστική μας κληρονομιά θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερα αλλά ποιος τα χρειάζεται;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...