Ερντογάν: Αν συνεχίσουν έτσι οι ΗΠΑ, θα βρούμε νέους φίλους - Το 1974 μπήκαμε στην Κύπρο για να μη σφαγούν Τούρκοι

Freepen.gr - Οι New York Times φιλοξενούν άρθρο του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν όπου γίνεται αναφορά στις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν αναφέρει πως Τουρκία και ΗΠΑ ήταν για δεκαετίες στρατηγικοί σύμμαχοι και ότι η Αγκυρα πάντοτε προσέτρεχε στα κελεύσματα των Αμερικάνων.

Ο Ερντογάν ασκεί κριτική στις ΗΠΑ για την στάση τους κατά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 αλλά και την στήριξή τους στους Κούρδους της Συρίας. Στη συνέχεια κάνει αναφορά στις τελευταίες οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας προειδοποιώντας ότι αν ο Λευκός Οίκος δεν αλλάξει τακτική, τότε η Αγκυρα θα αναζητήσει νέους φίλους και συμμάχους. Επίσης επικρίνει την ανάμειξη Τραμπ στο ζήτημα του πάστορα Μπράνσον ισχυριζόμενος πως η δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι ανεξάρτητη.

Επίσης αναφέρει ότι η Τουρκία πάντοτε υπερασπιζόταν τα συμφέροντά της ακόμη και όταν οι ΗΠΑ δεν άκουγαν κάνοντας λόγο για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 ώστε να αποτραπεί η σφαγή Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους.

Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στους ΝΥΤ.


φωτο: pixabay / geralt
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail