Βρετανικά Typhoons ενεπλάκησαν σε αναχαίτιση ρωσικού Su-24 στη Μαύρη Θάλασσα

Freepen.gr - Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (Royal Air Force) απογείωσε ζεύγος μαχητικών Typhoon με έδρα τη Ρουμανία την Πέμπτη λόγω της παρουσίας ενός ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24 FENCER που πετούσε κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ πάνω στη Μαύρη Θάλασσα.

Επιχειρώντας από την Αεροπορική Βάση της Ρουμανίας Mihail Kogalniceanu κοντά στην Κωνστάντζα στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, τα Typhoons της RAF αντέδρασαν στην παρουσία του ύποπτου αεροσκάφους που κατευθυνόταν δυτικά προς τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο άμυνας.

Το ρωσικό αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη δυτική Μαύρη Θάλασσα και παρακολουθήθηκε από Typhoons από την 135 Expeditionary Air Wing (EAW), σύμφωνα με την αποστολή εναέριων περιπολιών του NATO που διεξάγει η RAF στη Ρουμανία.

Ένας εκ των πιλότων δήλωσε: "Όταν λάβαμε το μήνυμα να εμπλακούμε, γυρίσαμε στα τζετς με τους μηχανικούς μας, ανάξαμε τους κινητήρες και φύγαμε σε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσεγγίσαμε το άγνωστο ρωσικό αεροσκάφος, που πλησίαζε τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Το ρωσικό αεροσκάφος δεν εισήλθε στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ, έτσι διαταχθήκαμε να περιπολούμε αποτρεπτικά τον ουρανό για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι που τελικά επιστρέψαμε στην αεροπορική βάση MK".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail