Η Ιταλία "καταρρίπτει" τη Lockheed Martin: Δε θα αγοράσουμε άλλα F-35, θα εξετάσουμε και την υπάρχουσα σύμβαση

CC BY 2.0 / Rennett Stowe / F-35
Freepen.gr - Η Ιταλία δεν θα αγοράσει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τη Lockheed Martin Corp ενώ διερωτάται ως προς το μέλλον της υπάρχουσας παραγγελία με την οποία έχει ήδη δεσμευθεί η χώρα, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Elisabetta Trenta σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ραδιοτηλεοπτικό φορέα La 7.

"Δε θα αγοράσουμε άλλα F-35. Εξετάζουμε τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις", δήλωσε η υπουργός Άμυνας Elisabetta Trenta, τονίζοντας ότι πιθανές ισχυρές οικονομικές κυρώσεις θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι "η ακύρωση της σύμβασης μπορεί να μας κοστίσει περισσότερο από τη διατήρησή της".

Η Trenta αναφέρθηκε επίσης στα πλεονεκτήματα όσον αφορά την τεχνολογία και την έρευνα στην Ιταλία που συνδέονται με τα αεροπλάνα, καθώς και τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν:

"Λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες συμβάσεις που υπογράφθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, διεξάγουμε μια προσεκτική αξιολόγηση που λαμβάνει αποκλειστικά υπόψη το εθνικό συμφέρον"

Ωστόσο, η Trenta σημείωσε ότι βλέπει την αξία της επέκτασης των αγορών ως πόρους που μπορούν να απελευθερωθούν για επενδύσεις σε ευρωπαϊκά αμυντικά έργα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail