Η Ιταλία "καταρρίπτει" τη Lockheed Martin: Δε θα αγοράσουμε άλλα F-35, θα εξετάσουμε και την υπάρχουσα σύμβαση

CC BY 2.0 / Rennett Stowe / F-35
Freepen.gr - Η Ιταλία δεν θα αγοράσει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τη Lockheed Martin Corp ενώ διερωτάται ως προς το μέλλον της υπάρχουσας παραγγελία με την οποία έχει ήδη δεσμευθεί η χώρα, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Elisabetta Trenta σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ραδιοτηλεοπτικό φορέα La 7.

"Δε θα αγοράσουμε άλλα F-35. Εξετάζουμε τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις", δήλωσε η υπουργός Άμυνας Elisabetta Trenta, τονίζοντας ότι πιθανές ισχυρές οικονομικές κυρώσεις θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι "η ακύρωση της σύμβασης μπορεί να μας κοστίσει περισσότερο από τη διατήρησή της".

Η Trenta αναφέρθηκε επίσης στα πλεονεκτήματα όσον αφορά την τεχνολογία και την έρευνα στην Ιταλία που συνδέονται με τα αεροπλάνα, καθώς και τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν:

"Λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες συμβάσεις που υπογράφθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, διεξάγουμε μια προσεκτική αξιολόγηση που λαμβάνει αποκλειστικά υπόψη το εθνικό συμφέρον"

Ωστόσο, η Trenta σημείωσε ότι βλέπει την αξία της επέκτασης των αγορών ως πόρους που μπορούν να απελευθερωθούν για επενδύσεις σε ευρωπαϊκά αμυντικά έργα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...