Για «υπερήφανο και σύγχρονο Μακεδονικό Στρατό» στο ΝΑΤΟ μίλησε ο Ζάεφ

Να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα δουλεύεις σε βελτιωμένες συνθήκες σύμφωνα με τα πρότυπα των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Ως στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετήσετε τη χώρα της ως μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη των 125 επαγγελματιών στρατιωτών στον Μακεδονικό Στρατό (ARM):

«Η ένταξή μας στη Συμμαχία θα σας ανοίξει περισσότερες ευκαιρίες... Ο Μακεδονικός Στρατός για χρόνια μαζί με τους στρατούς του ΝΑΤΟ συμμετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες έχει καταταχθεί σε υψηλό βαθμό». Η συμμετοχή στην αποστολή αυτή βοήθησε την ARM να ενισχύσει τις ικανότητές της. Το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός σας μετά από ένα μακρύ αδιέξοδο στις μεταρρυθμίσεις ... Η προσέγγισή μας στις λύσεις αυτές τις μέρες μας έφερε ευτυχείς ειδήσεις και θετικές αποφάσεις. Ένας από αυτούς είναι η προσδοκώμενη πρόσκληση για να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας ", δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζάεφ, σημειώνοντας όπως αναφέρει το πρακτορείο ΜΙΑ ότι η «Μακεδονία» θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μερικές από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, άρχισε να αυξάνει τον προϋπολογισμό για την άμυνα και επιδιώκει την ίδρυση ενός σύγχρονου στρατού καθ 'όλη τη διάρκεια των μεταρρυθμίσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail