Για «υπερήφανο και σύγχρονο Μακεδονικό Στρατό» στο ΝΑΤΟ μίλησε ο Ζάεφ

Να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα δουλεύεις σε βελτιωμένες συνθήκες σύμφωνα με τα πρότυπα των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Ως στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετήσετε τη χώρα της ως μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη των 125 επαγγελματιών στρατιωτών στον Μακεδονικό Στρατό (ARM):

«Η ένταξή μας στη Συμμαχία θα σας ανοίξει περισσότερες ευκαιρίες... Ο Μακεδονικός Στρατός για χρόνια μαζί με τους στρατούς του ΝΑΤΟ συμμετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες έχει καταταχθεί σε υψηλό βαθμό». Η συμμετοχή στην αποστολή αυτή βοήθησε την ARM να ενισχύσει τις ικανότητές της. Το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για να αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός σας μετά από ένα μακρύ αδιέξοδο στις μεταρρυθμίσεις ... Η προσέγγισή μας στις λύσεις αυτές τις μέρες μας έφερε ευτυχείς ειδήσεις και θετικές αποφάσεις. Ένας από αυτούς είναι η προσδοκώμενη πρόσκληση για να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας ", δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζάεφ, σημειώνοντας όπως αναφέρει το πρακτορείο ΜΙΑ ότι η «Μακεδονία» θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μερικές από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, άρχισε να αυξάνει τον προϋπολογισμό για την άμυνα και επιδιώκει την ίδρυση ενός σύγχρονου στρατού καθ 'όλη τη διάρκεια των μεταρρυθμίσεων.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...