Συνεχίζεται η προφυλάκιση του πάστορα Μπράνσον - Τούρκος αναλυτής: πότε ο Ερντογάν θα σταματήσει την πολιτικής της ομηρίας

Σε μια ακόμη ακρόαση σήμερα στη Σμύρνη αποφασίστηκε η συνέχιση της προφυλάκισης του Αμερικανού πάστορα, Αντριου Μπράνσον (κατηγορείται για κατασκοπεία) μέχρι τις 12 Οκτωβρίου οπότε θα είναι η επόμενη ακρόαση. Χθες ένα άλλο δικαστήριο, στην Αδριανούπολη, αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Στρατής Μαζίδης

Κατά το γνωστό Τούρκο δημοσιογράφο, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ ο πάστορας θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι ο Ερντογάν να αντιληφθεί ότι η πολιτική της ομηρίας κοστίζει στον ίδιο, την οικογένειά του και υπονομεύει την κυβέρνησή του. Πιθανώς αναφέρεται ο Μποζκούρτ σε μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος. Σημειώνει όμως ότι το κόστος της Τουρκίας δεν τον απασχολεί.

Με τον Μπράνσον δοκιμάζει πόσο μπορεί να το τραβήξει χωρίς να υποστεί σοβαρή ζημιά. Ο Τούρκος συντάκτης θεωρεί ότι ο σκοπός του Ερντογάν είναι η δημιουργία ενός σημείου ρήξης με την Ατλαντική Συμμαχία. 

Ο Μποζκούρτ θεωρεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος στοχεύει στην μετατροπή της χώρας σε ισλαμική δικτατορία και επιδιώκει ισχυρούς δεσμούς με παραδοσιακούς συμμάχους.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail