Δεν αντέχουν άλλο οι κάτοικοι της "ελεύθερης" Ράκκα και νοσταλγούν τον Ασαντ - "Δεν έχουμε ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό"

Freepen.gr - Οι κάτοικοι της Raqqa, πρώην οχυρό του Ισλαμικού Κράτους (ISIS / ISIL) στη βόρεια Συρία, μίλησαν για τον τρόπο με τον οποίο η σύγκρουση είχε επηρεάσει την πόλη τους στο Ruptly.

Πολλοί κάτοικοι ανακάλεσαν στη μνήμη τους περιόδους σύγκρουσης, όπως το νερό και ο ηλεκτρισμός δεν ήταν τόσο σπάνια αγαθά.

Μία γυναίκα είπε: "Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη, δεν υπάρχει νερό. Δουλεύουμε και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εάν θα τρώμε ή θα αγοράσουμε ηλεκτρική ενέργεια και νερό".

Ένας άλλος κάτοικος της Raqqa εξέφρασε την επιθυμία για την αποκατάσταση του κυβερνητικού ελέγχου στην περιοχή και την παροχή των δημοσίων υπηρεσιών:

"Εύχομαι η συμφιλίωση αυτή να γίνει και η χώρα θα είναι καλύτερη από πριν. Το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια [θα επέστρεφαν]. Όταν η κυβέρνηση επιστρέψει, η συμφιλίωση θα συμβεί και αυτή η χώρα θα ξαναγίνει όπως ήταν", δήλωσε.



Ένα χρόνο μετά το ξεκίνημα της μάχης της Raqqa από τις SDF, η πόλη παραμένει ερείπιο στερούμενη βασικών αγαθών την στιγμή όπου σε όλες τις άλλες απελευθερωσείς περιοχές βρίσκεται σε εξέλιξη ένα γενικότερο πλάνο ανοικοδόμησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail