Ούτε αυτό θα αρέσει στους Τούρκους - Μυρίζει συμφωνία με τους Κούρδους - Ο Στρατός ύψωσε συριακή σημαία στη Χασάκα

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ύψωσε τη σημαία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας σε μια περιοχή η οποία κάποτε ήταν ελεγχόμενη από την κουρδική πολιτοφυλακή (Kurdish-led People Protection Units - YPG).

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή του Almasdarnews στην Al-Hasakah, ο Συριακός Στρατός ύψωσε τη σημαία του στην περιοχή Nishwah στην πρωτεύουσα της επαρχίας την Τρίτη. Εμείς να σημειώσει ότι η συνοικία αυτή βρίσκεται δίπλα στη ζώνη που ελέγχει η Δαμασκός.

Η περιοχή Nishwah ελέγχθηκε προηγουμένως από τις δυνάμεις YPG και Kurdish Asayish, αφού οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις Εθνικής Άμυνας (NDF) υποχώρησαν από την περιοχή το 2015.

Αυτή η κίνηση του Συριακού Στρατού έρχεται λίγες μέρες αφού κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με μια κουρδική αντιπροσωπεία στο Qamishli στα βόρεια της επαρχίας της Al-Hasakah.

Ενώ οι Κούρδοι αξιωματούχοι αρνούνται οποιαδήποτε συμφωνία με την κυβέρνηση, ο συριακός στρατός έχει φέρει πολλές στρατιωτικές συνοδείες ενώ εγκατέστησει νέα σημεία ελέγχου γύρω από την πόλη Hasakah.

Εκτός αυτού, οι κουρδικές δυνάμεις κατέβασαν τις φωτογραφίες τους του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του φυλακισμένου ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail