Σημεία και κυριολεκτικά τέρατα στην Τουρκία - Ετοιμάζονται να απαγγείλουν κατηγορία στον Κιλιντσντάρογλου για μια γελοιογραφία!

Freepen.gr - Τούρκοι εισαγγελείς ερευνούν τον ηγέτη του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης, CHP, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου για να αποφασίσουν εάν θα του απαγγείλουν κατηγορία για προσβολή του προέδρου καθώς μοιράστηκε ένα σατιρικό σκίτσο στο twitter που απεικονίζει τον Ταγίπ Ερντογάν ως ποικιλία ζώων σε αλληλεγγύη για τους φοιτητές που συνελήφθησαν για την τοποθέτηση της εικόνας σε πανό κατά την αποφοίτησή τους, αναφέρει η εφημερίδα Sözcü.

Πριν από δεκατρία χρόνια, ένα δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες ότι το σκίτσο με τίτλο "Ο κόσμος των Ταγίπ", προσβάλλει τον Ερντογάν απεικονίζοντας τον τότε πρωθυπουργό ως αριθμό ζώων. Η γελοιογραφία σχεδιάστηκε τότε ως απάντηση στο γεγονός ότι ο Erdoğan μήνυσε έναν άλλο γελοιογράφο που τον απεικόνισε ως μια γάτα παγιδευμένη σε μια σφαίρα.

Τρεις φοιτητές στο διάσημο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής σήκωσαν το σκίτσο σε ένα πανό στην τελετή αποφοίτησης του 2018. Η αστυνομία τους συνέλαβε στις 7 Ιουλίου και από τότε τελούν υπό κράτηση. Ένα άλλο άτομο που κατηγορήθηκε για την εκτύπωση του πανό τελεί επίσης υπό κράτηση.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου σχολίασε στο tweet "Δεν μπορείτε να ανεχθείτε την κριτική και το χιούμορ, αλλά πρέπει! Δεν μπορείτε να νικήσετε την κριτική και το χιούμορ, ρίχνοντας τους ανθρώπους στη φυλακή ».



Και εμείς περιμένουμε η...ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη να αποφυλακίσει τους δύο στρατιωτικούς μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail