Ιστορική στιγμή - Για πρώτη φορά οι Κούρδοι μετέβησαν στη Δαμασκό για συνομιλίες

Syrian Democratic Forces (SDF) fighters © Erik de Castro / Reuters
Freepen.gr - Το Κουρδικό Συριακό Σύρειο Δημοκρατικό Συμβούλιο (SDC) πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη συνάντηση με τη συριακή κυβέρνηση στη Δαμασκό, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο συμπρόεδρος της SDC, Ριάντ Ντάραρ κάνοντας λόγο για μια "καλή βάση".

Η συνάντηση της SDC με τη συριακή κυβέρνηση σήμερα το πρωί σηματοδοτεί την πρώτη φορά κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου όπου η κουρδική πολιτική ηγεσία έχει πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Δαμασκό.

Αυτή η τελευταία συνάντηση μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας έρχεται λίγες μέρες μετά την ανεπίσημη συνάντηση των δύο οντοτήτων στις βόρειες πόλεις Al-Qamishli και Tabaqa.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η συριακή κυβέρνηση και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συμφώνησαν να μοιραστούν τον έλεγχο του φράγματος της Tabaqa στη δυτική ύπαιθρο της Al-Raqqa.

Η συριακή κυβέρνηση και η SDC πιθανότατα θα συναντηθούν αρκετές φορές τον επόμενο μήνα, καθώς αναζητούν κοινό τόπο για μια ενδεχόμενη συμφιλίωση και την αποφυγή της ένοπλης σύγκρουσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail