Κι όσο όλοι κοιτούν ΗΠΑ-Ρωσία, η Κίνα ετοιμάζει το τρίτο της και υπερσύγχρονο αεροπλανοφόρο!

Freepen.gr - Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στα ηλεκτρονικά φόρουμ της Κίνας δείχνουν την πρόοδο της κατασκευής του τρίτου αεροπλανοφόρου της χώρας, γνωστού ως Τύπου 002.

Στο ναυπηγείο Jiangnan Changxingdao κοντά στη Σαγκάη εντοπίστηκαν τα στοιχεία του σκάφους και τα δομοστοιχεία του νέου πλοίου, που θα έχει διαφορετικό σχέδιο από τον Τύπο 001 (Liaoning).

Διαφορετικό από τις προηγούμενες γενιές, ο νέος κινεζικός αερομεταφορέας θα είναι εξοπλισμένος με σύγχρονα ηλεκτρομαγνητικά συστήματα εκτόξευσης, διευκολύνοντας την ανάπτυξη βαρύτερων και καλύτερα οπλισμένων αεροπλάνων (καύσιμο + ωφέλιμο φορτίο), αεροσκάφη AWACS και άλλα ειδικά αεροσκάφη με βάση το αεροπλανοφόρο.

Το 2015, οι εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης δήλωσαν ότι το νέο πλοίο αναπτύσσεται θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα Catapult Assisted Take-Off που χρησιμοποιείται για την εκτόξευση και ανάκτηση των αεροσκαφών από το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου.

Ο τρίτος κινέζικος αερομεταφορέας θα έχει εκτόπισμα περίπου 85.000 τόνων.

Η Κίνα έχει επίσης αναπτύξει ένα αεροπλανοφόρο προσαρμοσμένη στη νέα παραλλαγή του αεροσκάφους J-15 που έχει τροποποιηθεί για τις επιχειρήσεις απογείωσης με υποβοηθητικούς καταπέλτες αλλά έχει συνεχιστεί η ανάκαμψη (CATOBAR), καθώς και του Shenyang J-31.

Η κατασκευή του πρώτου αεροπλανοφόρου τύπου 002 άρχισε το Φεβρουάριο του 2016. Ο κινέζικος στρατός δεν έχει ακόμη ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με το νέο αερομεταφορέα. Ωστόσο αναμένεται να καθελκυστεί το 2020 και να τεθεί σε ενεργό υπηρεσία το 2023.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail