Σχέδον κάθε μέρα κι από ένας Τούρκος επιχειρεί σάλτο μορτάλε στις γέφυρες του Βοσπόρου

Freepen.gr - Η τουρκική αστυνομία εμπόδισε συνολικά 645 άτομα από το να πηδήξουν από τις τρεις γέφυρες του Βοσπόρου τα τελευταία τρία χρόνια, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης δημιούργησε μια ομάδα διαπραγματεύσεων το 2015, εστιάζοντας στην πρόληψη προσπαθειών αυτοκτονίας από τις γέφυρες που συνδέουν την Ασία και την Ευρώπη, ανέφερε η δημοσίευση.

Είκοσι τέσσερις αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην ψυχολογία, την επικοινωνία κρίσεων, την πειθώ, τη γλώσσα του σώματος και τον έλεγχο θυμού και εργάζονται για να σταματήσουν την απώλεια ζωών από τις γέφυρες της πόλης.

Ο Mehmet Ali Demir, μέλος της ομάδας, δήλωσε ότι στόχος τους ήταν να γνωρίσουν το άτομο που επιχειρούσε να αυτοκτονήσει.

«Το πρώτο μας βήμα είναι να απομακρύνουμε τους περίεργους θεατές γύρω από τη σκηνή. Δεν μπαίνουμε σε καμία φυσική επαφή με το άτομο με το οποίο διαπραγματευόμαστε για μέχρι και μιάμιση ώρα», δήλωσε ο Saadettin Çakır, μέλος της ομάδας που βοήθησε 75 άτομα από το να αυτοκτονήσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail