Διχασμένοι τζαμπατζήδες οι Γερμανοί με τις ΗΠΑ - Θέλουν να διώξουν τους Αμερικανούς στρατιώτες αλλά τους αρέσει η δωρεάν προστασία

© Omar Sobhani / Reuters
Freepen.gr - Μεγάλο ποσοστό Γερμανών ευνοεί την απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα τους σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, κατά την οποία ο Ντόναλντ Τράμπμ κατηγόρησε το Βερολίνο ότι στηρίζεται στην προστασία της Ουάσιγκτον και δεν συνεισφέρει αρκετά.

Περίπου το 42% των Γερμανών είναι έτοιμοι να δουν τους 35.000 Αμερικανούς στρατιώτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αποκάλυψε μια νέα δημοσκόπηση της YouGov, που έγινε για λογαριασμό της γερμανικής υπηρεσίας τύπου. 

Στον αντίποδα το 37% επιθυμεί την παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων με κάποια ιδιότητα. Το υπόλοιπο 21% δεν αποφάσισε.

Η πρόσκληση για απόσυρση είναι ιδιαίτερα έντονη στους ψηφοφόρους με αριστερές καταβολές (περίπου 67%) αλλά και ένα 5% των δεξιών υποστηρικτών της Alternative for Germany (AfD) ζητούν επίσης την απομάκρυνση των αμερικανικών δυνάμεων. Στους Πράσινους ένα 48% επιθυμεί τον τερματισμό της αμερικανικής παρουσίας στη Γερμανία.

Σε απλά λόγια οι Γερμανοί εμφανίζονται διχασμένοι. Θα ήθελαν την αποχώρηση των Αμερικανών αλλά έχουν βολευτεί στο να στηρίζουν την άμυνά τους σε τρίτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail