Επιτομή πολιτικής ανοησίας: ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

kropekk_pl / pixabay
Σύμφωνα με πρόσφατα άρθρα στον τύπο, ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Κυριάκος Μητσοτάκης "δεσμεύθηκε" να χορηγήσει σε περίπου 800.000 φτωχούς συμπολίτες μας 1 δις ευρώ περίπου ετησίως ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. (ΠΗΓΗ http://www.iefimerida.gr/news/413571/mitsotakis-1-dis-gia-elahisto-eggyimeno-eisodima-se-800000-atoma-shedio-gia-tin)

Του Son Ofeon

Δε γνωρίζουμε ποιός φαεινός εγκέφαλος σχεδίασε και επεξεργάστηκε την παραπάνω προφανή ανοησία.

Αν διαιρέσουμε το 1 δις ευρώ με 800.000 δικαιούχους προκύπτει ότι η μέση ετήσια παροχή ανά δικαιούχο είναι 1250 ευρώ, δηλαδή το ταπεινό ποσό των 104,17 ευρώ το μήνα ανά δικαιούχο.

Ο κος Μητσοτάκης σε μία έκρηξη "απλοχεριάς" μοιράζει "προεκλογικά" αυτό το ποσό σε αφελείς ψηφοφόρους, που ενδεχομένως δεν ξέρουν αριθμητική και μπορεί να τον πιστέψουν.

Το ποσό πάντως πραγματικά αντικατοπτρίζει τον τίτλο του, καθώς είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟ.

Το κατά πόσο είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ δεν το γνωρίζουμε, καθώς ευτυχώς ο κος Μητσοτάκης δεν υπήρξε ποτέ Πρωθυπουργός ή Υπουργός Οικονομικών και ίσως το θέμα να μην το κατέχει, καθώς δεν υπήρξε και ποτέ “φτωχός” από οικονομική και οικογενειακή άποψη.

Για την παραπάνω εξαγγελία πάντως θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους δυνητικούς ψηφοφόρους του και να απολύσει τάχιστα τους οικονομικούς του συμβούλους.

Αν θέλει πραγματικά να προσφέρει κοινωνικό έργο, ας μελετήσει το παρακάτω επίσημο διάγραμμα.


KATANOMH ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟ 2016

ΠΗΓΗ https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html

Αν προσέξει τις 4 τελευταίες γραμμές, αυτές αντιπροσωπεύουν τους ‘Ελληνες από 0 έως και 19 χρονών.

Οπτικά αυτοί πρέπει να είναι περίπου 1 εκατομμύριο νέοι άνθρωποι.

Αν μοιράσει το "μουσαδένιο" δισεκατομμύριο ευρώ σε αυτούς, θα αντιστοιχούν 1000 ευρώ σε καθένα το έτος ή 83,3 ευρώ το μήνα.

Το ποσό δεν είναι πάλι μεγάλο, αλλά υπερβαίνει τα 70 ευρώ το μήνα, που χορηγούνται για κάθε παιδί σε κάποιους γονείς, που κάνουν αίτηση Α21 μέσω ΗΔΙΚΑ.

Το εξαγγελθέν από τον κο Μητσοτάκη Εγγγυημένο Ελάχιστο Εισόδημα, ίσως πρέπει να μετανομαστεί για την ταυτότητα λόγων και πράξης σε Ελάχιστα Εγγυημένο Εισόδημα ή "Εισόδημα" για ψηφοφόρους Ελάχιστα Εγγυημένης Νοημοσύνης...

Είναι πραγματικά άξιο απορίας πόσο χαμηλό είναι το πνευματικό επίπεδο των σημερινών πολιτικών ανεξαρτήτου χρώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ, το 2016 ο αριθμός των Ελλήνων συνταξιούχων ήταν 2,6 εκατ άνθρωποι.

ΠΗΓΗ https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35068

Οι πολιτικοί μας έχουν συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους και ετοιμάζονται από το 2019 να αφαιρούν 5 δις ετησίως από 2,6 εκατ συνταξιούχους, δηλαδή 160 ευρώ το μήνα περίπου από τον καθένα "για να μειώσουν το χρέος"...

Συγχρόνως όμως μοιράζουν υποσχέσεις ότι θα δώσουν βοήθεια στο ένα τρίτο αυτών των εν δυνάμει ψηφοφόρων τους το μισό ποσό περίπου, που θα πάρουν κατά μέσο όρο από όλους.

Αυτή είναι η πολιτική τους με απλά λόγια.

Δεν μοιάζει αυτό με κάτι μοιρασιές του Καραγκιόζη με το Χατζιαβάτη;

Αν θέλουν να σας αποδείξουν πόσο νοιάζονται και πόσο γνωρίζουν το θέμα, ας σας απαντήσουν πότε ακριβώς πήραν σύνταξη και τι ηλικία έχουν σήμερα οι "μαϊμού" 350.000 συνταξιούχοι, που δημιούργησαν το "δομικό πρόβλημα" στο σύστημα συντάξεων.

Με βάση τα στοιχεία της CIA, τo 20,91% του Ελληνικού πληθυσμού το 2017 ήταν 65 χρονών και άνω.

Αυτό το ποσοστό σε πληθυσμό 10,77 εκατ πολιτών αντιστοιχεί σε 2,25 εκατ πολίτες. Οι τουλάχιστον 350.000 συνταξιούχοι , που περισσεύουν από τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ, ποιοί είναι και πού βρίσκονται άραγε;

Eντός ή εκτός Ελλάδος ή μήπως μόνο στα χαρτιά;

Όλοι οι άνω των 65 ετών πολίτες λαμβάνουν σύνταξη στην Ελλάδα;

Aκόμα και οι νοικοκυρές;

Ελπίζω να μην τολμήσει κανένας πολιτικός να αμφισβητήσει τα παρακάτω λεπτομερή και πρόσφατα στοιχεία της CIA, επικαλούμενος τα Greek Statistics...


ΠΗΓΗ https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html

Φροντίστε λοιπόν στις επόμενες εκλογές να εκλέξετε τους ίδιους ή διαφορετικού χρώματος "Καραγκιόζηδες" για να σας κοροϊδεύουν και πάλι με το αζημίωτο (8000 ευρώ αποζημίωση μηνιαίως), υποστηρίζοντας ότι "...φταίνε οι συνταξιούχοι, που δεν πεθαίνουν εγκαίρως".
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...