Βεβαίως θα σας δώσω 751 μισθό αφού το ψήφισε το Εφάκι αλλά θα πρέπει να θυσιάσουμε τον Παντελή και το Θανάση

Η κυβέρνηση, συνήθως δια της υπουργού Αχτσιόγλου, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανόητους αμολάει κατά καιρούς ότι θα ψηφίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Αστεία πράγματα όταν πας να ρυθμίσεις την αγορά σε αυτά τα σημεία με νόμους.

Του Στρατή Μαζίδη

Εκτός αν ταυτόχρονα ψηφίσουν και επιβάλλουν δια νόμου κέρδη σε επιχειρήσεις κι επαγγελματίες, ανάπτυξη στη χώρα κ.ο.κ. Για την ώρα το μόνο που υπάρχει είναι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές μισθωτών κι επαγγελματιών μαζί με κάθε λογής χαράτσια (πχ τέλος επιτηδεύματος, δηλαδή να πληρώνεις φόρο επειδή εργάζεσαι) και μία σκληρή φορολογική κλίμακα εισοδήματος.

Όταν κλείνουν οι επιχειρήσεις, όταν κάθε μέρα πας όλο και πιο κάτω, κοιτάς να δεις τι μπορείς να περικόψεις στις δαπάνες σου, δεν τις αυξάνεις. Συνεπώς δε νομοθετείς αύξηση κατώτατου μισθού σε εποχές μη κανονικότητας διότι πολύ απλά θα προξενήσεις ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Βέβαια μπορεί εκεί να αποσκοπείς, στις στρατιές ανθρώπων δίχως τίποτε με μόνη προσμονή τα επιδόματα.

Αν λοιπόν η κυρία Εφη νομοθετήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, τότε πολύ απλά θα πολλαπλασιάσει σε μια νύχτα τις ουρές στα γραφεία εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ. Οι λογιστές θα λάβουν εντολή να υπολογίσουν το παραπάνω κόστος για το ταμείο με βάση τις νέες ρυθμίσεις (αν ψηφιστούν). Ταυτόχρονα θα τους ζητηθεί να εξετάσουν πόσοι και ποιοι πρέπει να "θυσιαστούν" ώστε τα έξοδα να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα. Τα δε καθήκοντα όσων θα απολυθούν, θα μεταφορτωθούν στις πλάτες των υπολοίπων.

Τα πράγματα είναι. Θέλουμε αύξηση μισθών; Περικοπή του κράτους και να μην πληρώνουμε άλλο" νεαρούς" συνταξιούχους. Δραστική μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Με άλλα λόγια οξυγόνο, όχι σφύξιμο της θηλιάς.
---
photo: tookapic / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail