12.600 τα καμένα στρέμματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) δημοσίευσε επικαιροποιημένο χάρτη (26/7/2017) με λεπτομερή εκτίμηση των καμμένων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον οικισμό Μάτι (Ανατολική Αττική) με χρήση δορυφορικής τηλεπισκόπησης, με εκτιμώμενη έκταση της τάξης των 1260 ha.

Η εκτίμηση αυτή έγινε κατόπιν επεξεργασίας της δορυφορικής εικόνας WORLDVIEW-3 πολύ υψηλής χωρικής ανάλυσης (30 εκ.), η οποία ελήφθη 3 ημέρες μετά το γεγονός, χορηγία της εταιρείας TotalView. 

Ταυτόχρονα το Κέντρο BEYOND συνεχίζει τη χαρτογράφηση με συστήματα Drones / UAV υπερυψηλής χωρικής ανάλυσης, προκειμένου να παρέχει πολύ λεπτομερείς χάρτες αποτίμησης της ζημιάς σε επίπεδο μεμονωμένης ιδιοκτησίας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.