Η Ρωσία έχει παραγγείλει 12 stealth μαχητικά Su-57 - Το 2019 αρχίζουν οι παραλαβές

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει αναθέσει στη JSC Sukhoi Company σύμβαση για την προμήθεια 12 αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Su-57, σύμφωνα με δήλωση της 30ης Ιουνίου από το πρακτορείο ειδήσεων lenta.ru.

"Η πρώτη σύμβαση για 12 αεροσκάφη έχει συμφωνηθεί και οι παραδόσεις στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης θα αρχίσουν σύντομα", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Alexey Krivoruchko σε δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση στο Komsomolsk-on-Amur..

Σύμφωνα με την πηγή, τα πρώτα μαχητικά θα είναι έτοιμα το 2019 για παράδοση στις ρωσικές δυνάμεις αεροδιαστημικής.

Το αεροσκάφος θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Komsomolsk-na-Amur (KNAAPO) στο Komsomolsk-on-Amur.

Το Su-57 έκανε την πρώτη του πτήση πριν από οκτώ χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας United Aircraft Corporation της Ρωσίας, Yuri Slyusar, δήλωσε ότι η πρώτη παρτίδα Su-57 θα μπορούσε να μπει σε λειτουργία το 2019.

Η ανάπτυξη αυτού του αεροσκάφους ξεκίνησε το 2001. Ένα πρωτότυπο του Su-57 (T-50) αποκαλύφθηκε και πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2010. Το 2014 παραδόθηκε ένα πρωτότυπο της προ-παραγωγής στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία για δοκιμές και αξιολόγηση.

Επίσης η Μόσχα δοκίμασε το αεροσκάφος για αυστηρά περιορισμένο χρονικό διάστημα στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail