Το έχουμε ξαναπεί - Δύσκολα θα κρατηθεί η Ράκκα από τους Κούρδους - Άραβες των SDF αρνούνται να εκτελέσουν εντολές

Freepen.gr - Η κίνηση των Κούρδων να εκτελέσουν την εντολή των ΗΠΑ για να αντικαταστήσουν την ISIS στη Ράκκα αποβαίνει αρνητική. Ήδη διαφάνηκε αυτό όταν η μάχη-περίπατος μετετράπη σε πραγματική μάχη όταν οι Ρώσοι κλείδωσαν όλες τις διόδους διαφυγής των τζιχαντιστών.

Η πόλη παραμένει ένα ισοπεδωμένο ερείπιο από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς. Καμία ανοικοδόμηση. Καμία αποναρκοθέτηση όπως γίνεται σε όλη την ελεύθερη Συρία.

Να θυμίσουμε επί τροχάδην ότι τους τελευταίους μήνες δημιουργήθηκε κουρδικό κόμμα που ζητά συμφιλίωση με τη Δαμασκό και ένοπλη ομάδα λαϊκής αντίστασης με πυκνή δράση.

Τελευταίο επεισόδιο η μεταφορά στη Ράκκα Αράβων της SDF να περιφρουρήσουν την τάξη κατά των Αράβων της Ταξιαρχίας Thuwar Raqqa όταν η τελευταία σενεπλάκη με τις SDF διότι αρκετοί άνδρες αράβικης καταγωγής εντάχθηκαν στις τάξεις της δίχως πρότερη συνεννόηση.

Η Ράκκα είναι μια ανοικτή πληγή για τους Κούρδους οι οποίοι πλέον αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ΚΑΙ την Ιεράπολη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail