Μη στριμώχνετε άλλο την Τουρκία ρε παιδιά - Στάζει μέλι ο Ιταλός πρέσβης για τη συμπαραγωγή του συστήματος πυραύλων SAMP-T

Freepen.gr - Η συνεργασία μεταξύ του ευρωπαϊκού κατασκευαστή αντι-αεροπορικών πυραύλων, Eurosam και  τουρκικοί αμυντικοί οργανισμοί θα μεταφέρουν τεχνογνωσία στην Τουρκία και θα φέρουν την ευκαιρία εξαγωγής σε αγορές τρίτων, δήλωσε ο Πρεσβευτής της Ιταλίας στην Άγκυρα, Luigi Mattiolo, στην Hürriyet Daily News καθώς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για την τουρκική προμήθεια του συστήματος πυραύλων SAMP-T.

"Ένας τομέας που η Τουρκία και η Ιταλία επιθυμούν να αναπτύξουν οικονομικές σχέσεις είναι η αμυντική βιομηχανία, η οποία είναι ένας τομέας που χρειάζεται εμπιστοσύνη στο έδαφος για να συνεργαστεί. Η προστιθέμενη αξία είναι τεράστια. Η κοινή εταιρική σχέση στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποτελέσει την κύρια ώθηση για αυτό το είδος συνεργασίας", δήλωσε ο Mattiolo σε συνέντευξή του στο Hürriyet Daily News το Σαββατοκύριακο.

Η ανάπτυξη του ιταλικού αεροπορικού αμυντικού συστήματος στο Kahramanmaraş ως μέρος μιας αποστολής του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της αντιβαλλιστικής άμυνας της Τουρκίας από πιθανές απειλές από τη Συρία καταδεικνύει αυτή την προοπτική, ανέφερε.

"Είμαστε αφοσιωμένοι με τους Γάλλους εταίρους μας σε μια κοινοπραξία με την Eurosam, η οποία ξεκίνησε τη μελέτη μιας πιθανής νέας γενιάς αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων με τουρκικές εταιρείες, η οποία προφανώς θα ήταν εξ ορισμού πλήρως διαλειτουργική με το ΝΑΤΟ", δήλωσε ο πρεσβευτής.

Η Άγκυρα είχε συνάψει μια αρχική συμφωνία με την γαλλο-ιταλική κοινοπραξία στις 14 Ιουλίου 2017 για την ανάπτυξη των εθνικών αμυντικών συστημάτων της Τουρκίας και υπέγραψε συμφωνία στις αρχές του 2018 για μια 18μηνη μελέτη για τον προσδιορισμό των αναγκών και των προτεραιοτήτων για την πιθανή από κοινού παραγωγή ενός αντιβαλλιστικού συστήματος πυραύλων. Το προτεινόμενο σύστημα θα είναι μια πιο ανεπτυγμένη έκδοση των σημερινών συστημάτων αεροπορικής άμυνας SAMP-T της Eurosam.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail