Ερντογάν: Συζητάμε τη συμπαραγωγή των S-500 με τον Πούτιν

Freepen.gr - Η Τουρκία ενδιαφέρεται για την από κοινού παραγωγή συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-500 με τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη.

Σε συνέντευξή του στο 24 tv, ο Ερντογάν δήλωσε ότι έκανε ήδη μια προσφορά για κοινή παραγωγή στο Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επικρίνοντας τους συμμάχους του ΝΑΤΟ της Τουρκίας για την απροθυμία τους να πουλήσουν όπλα στην Τουρκία ή να τα παραγάγουν από κοινού, ο Ερντογάν δήλωσε: "Η Ρωσία [από την άλλη] μας έδωσε δάνειο για τους S-400 με πολύ λογικούς όρους. Θα προχωρήσουμε σε κοινή παραγωγή. Ίσως να συνεργαστούμε με το S-500. "

Το Δεκέμβριο, η Τουρκία υπέγραψε επισήμως συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Ρωσία για το S-400 - το πιο προηγμένο σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail