Η μόνη υπόσχεση που τήρησε ήταν τελικά μια γραβάτα κι αυτή χωρίς να διαγράψει χρέος

Την έβαλε τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη γραβάτα. Δε χρειάζεται πλέον να κάνουμε photoshop. Ωστόσο την έβαλε για λάθος λόγο. Δε διέγραψε κανένα χρέος όπως είχε υποσχεθεί. Μια ασήμαντη ρύθμιση. Ένα κάτι, ας το πούμε έτσι, για να το παρουσιάσει ως θρίαμβο στους ιθαγενείς.

Του Στρατή Μαζίδη

Όμως τα κορόιδα δεν πείθονται πια. Όπως κανείς δεν πιστεύει ότι πήραμε πίσω τη Μακεδονία αναγνωρίζοντας Μακεδόνες, μακεδονικά και Βόρεια Μακεδονία, ομοίως κανείς δε χάφτει τα παραμύθια του Ζαππείου.

Τα πράγματα είναι. Αν πράγματι διαγραφόταν μέρος του χρέους με σκοπό να αναπνεύσουμε, αν όντως βγαίναμε από τα μνημόνια ούτε ο ΕΝΦΙΑ θα αυξανόταν, ούτε οι συντάξεις θα κόβονταν σε λίγους μήνες αλλά απεναντίας θα δινόταν οξυγόνο σε όλους κράτησαν όρθια τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια.

Οι πανωλεθρίες μετατρέπονται σε θριάμβους. Τα δράματα σε πανηγύρια. Η αλήθεια σε ψεύδος και το ψεύδος σε αλήθεια. Τα μαγικά όμως δεν πιάνουν πλέον. Η γραβάτα θα σφίξει επικίνδυνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail