Η "αυτοεκπληρούμενη προφητεία" και πως εφαρμόζεται στους Ελληνες σήμερα

Υπάρχει ενας παιδαγωγικός όρος, που ονομάζεται "αυτοεκπληρούμενη προφητεία". Ήτοι η άποψη που έχεις για έναν μαθητή επηρεάζει την απόδοση του στην προσπάθεια του να σε επιβεβαιώσει. Πιστεύεις ότι είναι άχρηστος, θα γίνει άχρηστος, ώστε να ικανοποιήσει το πιστεύω σου. Πιστεύεις ότι τα καταφέρνει. Θα κάνει κάτι, για να μην σε διαψεύσει. 


Αυτό που με ενοχλεί ιδιαίτερα σε αυτό το ευρωλαγνικό αφήγημα είναι όλη αυτή η παραφιλολογία και η απαξίωση του Ελληνα ότι είναι τεμπέλης, ότι είναι άχρηστος, ότι δεν ξέρει τί του γίνεται, ότι είναι ανίκανος κτλ κτλ. Παραφιλολογία που έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι όλο τον λαό, που έχει πιστέψει και ο ίδιος την αχρηστίλα του και θέλει να μας το επιβεβαιώνει κάθε μέρα.

Ενας λαός που πρόκοψε σε όποια γωνιά της γης κι αν βρέθηκε, ένας λαός που σηκώθηκε μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, ένας λαός που ορθοπόδησε σε όλες τις δύσκολες συνθήκες, ένας λαός του οποίου οι πρόγονοι μεγαλούργησαν δεν μπορεί να είναι άχρηστος. 

Αλλά όταν η ΕΕ πλήρωνε για να διαλυθεί ό,τι παραγωγικό υπήρχε στην χώρα, όταν πληρώνει για να διαλυθεί ό,τι μυαλό υπάρχει στην χώρα μέσω μίας άχρηστης και αριστερόστροφης "παιδείας", όταν για να εξυπηρετηθεί το ευρωλαγνικό αφήγημα εξυβρίζει τον Ελληνα ολημερίς και ολονυχτίς ως τεμπέλη, όταν δίνει ηλίθιες επιδοτήσεις και ευνοεί την λαμογιά και τον παρασιτισμό, όταν προτιμά να επιδοτήσει λαθρο, αντί την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα και όταν έχει συμμάχους όλο αυτό το άθλιο λόμπυ των ΜΜΕ που προβάλλει γελοία νούμερα και λούμπεν στοιχεία, αντί να προβάλλει Ελληνες που έχουν προκόψει, αντί να προβάλλει τα επιτεύγματα αυτού του λαού, ε όπως και να το κάνεις μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία θα την ζήσεις. 

Ξέρουν πώς παίζεται το παιχνίδι και θα το πάνε μέχρι τέλους. Το θέμα είναι να μην τσιμπίσουμε εμείς και να αποδείξουμε για μία ακόμη φορά ότι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε.

* photo: Estellina / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail