Οργή Ρωσίας κατά της Τουρκίας για την Κριμαία: «Συμπεριφέρεστε με απρόβλεπτο τρόπο»


Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Γιούρι Σβίτκιν, ανέφερε ότι οι παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας δημιούργησαν έκπληξη και αγανάκτηση στη Μόσχα, όπως μεταδίδει η τουρκική έκδοση του πρακτορείου Sputnik News.

«Η Άγκυρα συμπεριφέρεται με έναν απρόβλεπτο τρόπο», φέρεται να είπε ο Σβίτκιν που πρόσθεσε επίσης ότι, παρά την πρόσφατη εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, υπήρξαν πολλά θέματα που η Μόσχα και η Άγκυρα δε συμφώνησαν, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.

"[Με τέτοιες δηλώσεις] η Άγκυρα μπορεί να προσπαθεί να παίξει στην ΕΕ", είπε. "Ξέρετε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικρίνει κατά καιρούς την Ε.Ε. Όμως, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η τουρκική πλευρά θέλει να προχωρήσει προς την κατεύθυνσή της".

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια ενός γρήγορου δείπνου (iftar) στην Άγκυρα την Πέμπτη δήλωσε ότι η Τουρκία υποστήριξε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail