Νέα σημαντική εξέλιξη στη Συρία δείχνει πως προχωράμε για το τέλος του πολέμου

Freepen.gr - Εξελίξεις και αποφάσεις που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα στη Συρία φανερώνουν ότι προχωράμε σταθερά για το τέλος του πολέμου, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει ακόμη δρόμος αρκετός να διανυθεί.

Μετά την ανακοίνωση ότι η σειρά 102 των στρατευμένων από το 2010 θα απολυθεί εντός του μηνός, τώρα το αραβικό almasdarnews αναφέρει πως όλες οι φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές και παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Συρία θα σταματήσουν τη λειτουργία τους μετά από τις επερχόμενες επιθέσεις στη Dara'a και την Al-Quneitra.

Σύμφωνα με την πηγή, οι μαχητές τους θα επανενταχθούν στο Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA), εκτός αν έχουν ήδη εκπληρώσει το στρατιωτικό τους καθήκον.

Από αυτές τις παραστρατιωτικές ομάδες και τις πολιτοφυλακές που θα σταματήσουν, οι ομάδες που κατονομάζονται από την πηγή είναι:

- Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (NDF)
- Σύριοι Πεζοναύτες (Syrian Marines)
-  Στρατιωτικές Δυνάμεις Aσπίδας (Military Shield Forces)

Με τη διακοπή της δράσης αυτών των ομάδων, μόνο ο συριακός στρατός και η ομοσπονδιακή αστυνομία θα φέρουν όπλα μέσα στη χώρα.

Ήδη ο Ασαντ προσδιόρισε ως το πλέον σημαντικό θέμα τις αμερικανικής στήριξης SDF σημειώνοντας πως η επιλογή των διαπραγματεύσεων είναι ήδη ανοικτή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail