Η μακεδονική σάρισα που θα μπορούσε να είχε τρυπήσει κάθε απόπειρα παράδοσης της Μακεδονίας

Η ελληνική κυβέρνηση με την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας, γλώσσας και μιας χώρας με το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" ανοίγει ήδη τον Ασκό του Αιόλου, άσχετα αν ο Ελληνας πρωθυπουργός δηλώνει στην ΕΡΤ ότι βλέπει μόνο να παίρνουμε και όχι να δίνουμε.

Του Στρατή Μαζίδη

Όσοι συμπατριώτες μας θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό, όταν θα λένε πως κατάγονται από τη Μακεδονία, θα θεωρούνται Σλάβοι; Και να ήταν μόνο αυτό. Η κυβέρνηση δίχως καμία πίεση αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες της κολάσεως για μια σειρά θεμάτων που αρκετοί έχουν αναλύσει εκτενώς.

Η ΝΔ είναι απλά ανύπαρκτη. Το αστείο είναι δηλώνει παρούσα στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ποια ΝΔ; Αυτή που συζητούσε επί Καραμανλή σύνθετη ονομασία που περιελάμβανε τον όρο "Μακεδονία"; Εκείνη που θα το ξεχνούσε σε 10 χρόνια; Ο Κοτζιάς και η κυβέρνηση μάλλον την κρατούν όμηρο με τα έγγραφα του ΥΠΕΞ.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα ήθελα να παρουσιάσω μια άλλη πτυχή. Κάθισα και άθροισα τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στους νομούς της Μακεδονίας με βάση τα στοιχεία του ΥΠΕΣ από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Αποτέλεσμα; 2.281.092.

Αυτό είναι το υπερόπλο. Όσο κι αν οι κατάλογοι μπορεί να μην είναι 100% επικαιροποιημένοι, οι εγγεγραμμένοι Μακεδόνες ψηφοφόροι ξεπερνούν τα 2 εκ. Δηλαδή αν είχαν οργανωθεί εξαρχής ή στο πέρασμα του χρόνου με ένα δικό τους κόμμα το οποίο θα είχε βασική αποστολή να διασφαλίσει ότι ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση δε θα αναγνωρίσει κράτος στα βόρεια σύνορά μας που να περιέχει τον όρο "Μακεδονία", μιλά "μακεδονικά" και κατοικείται από "Μακεδόνες".

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλος ο αριθμός των εγγεγραμμένων ώστε αν υπήρχε από χρόνια ένα τέτοιο κόμμα, δε θα ήταν απλά μια τσόντα αλλά καταλυτικός παράγοντας εξουσίας.

Αν υπήρχε σήμερα ένα τέτοιο κόμμα που θα είχε αποσπάσει πχ 15-20% (ή και παραπάνω αφού θα διεκδικούσε ψήφους σε όλη τη χώρα), θα βιώναμε την παράδοση της Μακεδονίας με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει πως κέρδισε;

Αλλά βλέπετε οι Μακεδόνες, ως κλασικοί Ελληνες, επέλεξαν να απέχουν σε ποσοστό άνω του 50% στις τελευταίες εκλογές, ενώ οι υπόλοιποι έδωσαν μια καθαρή νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό είναι μια απόδειξη ότι δε χρειάζεται κανένας στρατός και κανένα πραξικόπημα. Ένα πράγμα χρειάζεται. Η καθολική ψήφος.

* photo: janmarcust / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail