Πιο μαύρα κι από τα μεσάνυχτα τα πράγματα για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς - Το παγωμένο βλέμμα του Αγγελου και το βλοσυρό του Δημήτρη τα λένε όλα

Τα δύο παιδιά του Ελληνικού Στρατού, ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης μπαίνουν στον τέταρτο μήνα αιχμαλωσίας στις φυλακές της Αδριανούπολης. Το πόσο θα καθίσουν στη φυλακή, το πότε και αν θα βγουν, κανείς δεν το γνωρίζει.

Του Στρατή Μαζίδη

Το αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Χρήστου Μπόκα στο Πρώτο Θέμα (διαβάστε το όλο εδώ) αποκαλύπτει ότι υπάρχει περίπτωση να κρατηθούν χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία για 5 χρόνια, αλλά και να καταδικαστούν για άλλα 15. Βέβαια στην Τουρκία νόμος είναι το φιρμάνι του σουλτάνου. Ο Ερντογάν επιθυμούσε ομήρους. Δεν του βγήκε δύο φορές στα Ιμια διότι λειτούργησε ταχύτερα / καλύτερα η ελληνική ναυτοσύνη.

Μας έπιασε όμως στον ύπνο στον Εβρο όπου στη θέση των δύο στρατιωτικών θα μπορούσαν να είναι και απλοί στρατιώτες. Στον Εβρο δε φρόντισαν κάποιοι ενώ έβλεπαν τα σημεία και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Πάιατ διαρκώς προειδοποιούσε, να λάβουν τα μέτρα τους. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη κανείς δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη.

Μέχρι και πέντε χρόνια λοιπόν οι δύο στρατιωτικοί μπορούν να βλέπουν τη ζωή να περνά μέσα σε ένα κελί απλά περιμένοντας να απαγγελθούν κατηγορίες, που ας μη γελιόμαστε, μπορούν να κατασκευαστούν μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα δύο παιδιά, που συνελήφθησαν κάτω περίεργες συνθήκες και πολύ πιθανό σε ελληνικό έδαφος, αποτελούν ένα χαρτί στα χέρια του Ερντογάν που θα παραμείνει στο ράφι για όσο χρειαστεί. Άστους εκεί να βρίσκονται. Αυτή είναι η τακτική. Κάποια στιγμή θα χρειαστούν.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα δεν αντιδρά. Ούτε ο Τούρκος πρέσβης δεν εκλήθη μια φορά στο υπουργείο Εξωτερικών, ούτε το προξενείο της Κομοτηνής δε διανοούμαστε να κλείσουμε. Γενικώς δεν κάνουμε το παραμικρό. Κι όσους πιάσαμε, τους αφήσαμε άρον-άρον. Το αστείο θα είναι με κάποιο τρόπο να χάσουμε και τους 8 Τούρκους στην Ελλάδα αλλά και να παραμείνουν φυλακισμένοι οι δύο στρατιωτικοί μας.

Και να φανταστεί κανείς ότι κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος δήλωνε ότι σύντομα θα τελείωνε η περιπέτεια των δύο Ελλήνων. Άραγε ασχολείται κανείς στην κυβέρνηση με τα δυο παιδιά; Πονοκεφαλιάζει; Έτσι προστατεύει η πολιτεία και η ηγεσία των ΕΔ αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή; Τους στέλνει ξυπόλητους στα αγκάθια;

Το παγωμένο βλέμμα του Αγγελου και το βλοσυρό του Δημήτρη τα λένε όλα. Ποιος να ξέρει τι σκέπτονται... Ίσως το να είχαν αντιδράσει διαφορετικά εκείνα τα κρίσιμα λεπτά αφού η πατρίδα τους, τους ξέχασε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail