Σηκώνει ανάστημα η Ιταλία - Κόντε: Δεν πάω στο Παρίσι, αν ο Μακρόν δε ζητήσει συγγνώμη από τους Ιταλούς


Freepen.gr - Η Ρώμη επιθυμεί συγγνώμη, αλλά το Παρίσι δεν φαίνεται πρόθυμο να κάνει ένα βήμα πίσω στις κατηγορίες εναντίον της Ιταλίας σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης του πλοίου Aquarius με τους 629 επιβαίνοντες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Ως εκ τούτου η ένταση μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας παραμένει υψηλή.

"Χωρίς αμφιβολία, χωρίς τις εξηγήσεις και τη συγγνώμη του Macron στην Ιταλία θα παραμείνω στη Ρώμη. Δεν έχω τον παραμικρό δισταγμό. Όποιος είναι λάθος - όποιος κι αν είναι - πρέπει να  απολογηθεί, ενώπιον των Ιταλών. Έχουμε σώσει εκατομμύρια ανθρώπους, η Ευρώπη πρέπει να το έχει κατά νου" φέρεται να δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte σε συνεργάτες του σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του adnkronos.com.

Επίσης να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί η ακύρωση της συνάντησης των υπουργών οικονομικών των δύο χωρών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail