Για να καταλάβουμε επιτέλους ποιοι είναι οι φασίστες

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ όλα τις έννοιες. Εθνικισμός είναι οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις, όχι η υπεράσπιση της ιστορίας σου. Φασίστας είσαι όταν υποστηρίζεις το μακεδονισμό που ξεκίνησε σαν έκφραση του βουλγαρικού εθνικισμού.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όταν οι Βούλγαροι κατάλαβαν ότι δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη Μακεδονία γιατί οι Σλαβόφωνοι Έλληνες μπορεί να είχαν χάσει τη γλώσσα αλλά όχι την ταυτότητα τους, άρχισαν να χρησιμοποιούν συνθήματα όπως το "η Μακεδονία ανήκει στους Μακεδονες" προωθώντας την αυτονομία της περιοχής που πίστευαν ότι μελλοντικά θα σήμαινε την ένωση με τη Βουλγαρία. 

Ο Μακεδονισμός λοιπόν είναι η επιβράβευση δυο εθνικισμών του βουλγαρικού και του γιουγκοσλαβικού του Τίτο. Η υποστήριξη αυτών των εθνικιστών σε κάνει φασίστα. Διεθνιστής είσαι όταν θέλεις ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη λευτεριά όχι όταν στηρίζεις κάθε ξένο φασισμό προσβάλλοντας ουσιαστικά τους νεκρούς σου που πάλαιψαν για να ελευθερωθεί και να μείνει ελεύθερο το κομμάτι της πατρίδας σου που λέγεται Μακεδονία. Τότε είσαι απλά μισέλληνας. 

Μόνο φασιστικά καθεστώτα βρίζουν το λαό εκμεταλλευόμενοι την παρουσία μειοψηφιών και προβοκατόρων όταν δε συμφωνεί με τις πολιτικές τους. Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις δε φοβούνται το λαό ούτε τα δημοψηφίσματα αν θεωρούν ότι έχουν το λαό με το μέρος τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail