Ζώντας σε σκοτεινούς, πολύ σκοτεινούς καιρούς

Είναι πολύ δύσκολο, ενας λογικός άνθρωπος με θέσεις και επιχειρήματα να τα βάλει με ανθρώπους σήμερα που έχουν σπουδάσει και έχουν πάρει διδακτορικά στη σχολή του Γκαίμπελς.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ανθρωποι είτε ανεπάγγελτοι με κρυφούς πόρους εισοδημάτων είτε «βολεμένοι» είτε απλά χρήσιμοι ηλίθιοι θα προσπαθήσουν να σε πείσουν οτι πάντα κάνεις εσύ λάθος και αν δεν τα καταφέρουν θα σε απομακρύνουν απορημένο, διαπομπευμένο και συκοφαντημένο

Οι τρόποι πολλοί:

Όποιος δε συμφωνεί με τις «απόψεις μας» (που πολλές φορές δεν είναι και οι καλύτερες) αντί άλλης απάντησης, βαφτίζεται φασίστας, ρατσιστής ...διπρόσωπος, εκπρόσωπος και αντιπρόσωπος...και ότι άλλο αρνητικό και κατακριτέο μπορεί να κουβαλάει επάνω του ενας άνθρωπος.

Ομαδοποίηση σκέψης: Ολοι εσεις οι Συριζαίοι, οι ΝεοΔημοκράτες, οι ρατσιστές ,οι φασίστες, οι κομμουνιστές, οι φιλελέδες. Είναι το επιχείρημα που όπως ακριβώς οι ΝΑΖΙ στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης έβαζαν σήματα στο πέτο των φυλακισμένων.

Δεν είναι αυτό που νομίζεις ή που βλέπουν τα μάτια σου: Θυμόσαστε το ανέκδοτο με τον απατημένο σύζυγο που πιάνει τους άπιστους στο κρεβάτι και η γυναίκα του του λέει “Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομιζεις”;

Το ίδιο συμβαίνει και με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Δεν είναι αυτό που βλέπεις , δεν είναι αυτό που ακούς , δεν είναι αυτό που διαβάζεις και διπλοτριπλοτσεκάρεις την αλήθειά του, αλλά η αλήθεια που θα σου πασάρει ο συνομιλητής σου που αυτοχρίζεται Πάπας της Ρώμης.

Η σοφιστεία: Ο αστυνόμος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο , άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι. Την χαζή παραπάνω σοφιστεία ξεπερνουν κατα πολύ οι λογικές των σύγχρονων σοφιστών.

Οι προβοκάτορες των ψευτικων ειδήσεων: Πολλές φορές για να ξεμπροστιάσουν πολιτικούς αντιπάλους, ανώνυμα τρόλ-προβοκάτορες διακινούν μια πλαστή είδηση, χαλκευμένη ως πραγματική, για να τσιμπήσουν οι αντίπαλοι και να τη διακινήσουν με τη σειρά τους ως πραγματική. Στη συνέχεια οι ίδιοι άθλιοι προβοκάτορες, επιτιμούν και διαπομπεύουν τα θύματα της απάτης τους. Αλήθεια θυμάστε το πλαστό έγγραφο με τον «Εξοικονομάκη», το πλαστό έγγραφο με το κόστος της μεταφοράς του Αγίου Φωτός;

(Η δικαιοσύνη δεν επενέβει σε καμμία απο τις 2 περιπτώσεις πλαστογραφίας δημοσίου εγγράφου)

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας ή η κατασυκοφάντησή της: Παράλληλα με την πραγματικότητα δημιουργείται μια άλλη πραγματικότητα μέσω κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων ή ερμηνείας της πραγματικότητας με σοφιστείες, ωστε η πραγματικότητα να κατασυκοφαντηθεί ή να διαστρεβλωθεί εντελώς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail