Βγαίνει από τον πόλεμο, βάζει πλώρη για μεγάλα σχέδια - Το δικό του στόλο δεξαμενόπλοιων επιθυμεί το Ιράκ

© Jean-Paul Pelissier / Reuters
Freepen.gr - Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, το Ιράκ προχωρά στα πρώτα απαραίτητα βήματα ώστε να αποκτήσει το δικό του στόλο δεξαμενόπλοιων.

Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο μέρος του αργού πετρελαίου και των προϊόντων του, πωλούνται με το λεγόμενο «free on board», όπου ο πωλητής πληρώνει για τη μεταφορά των εμπορευμάτων στο λιμάνι φόρτωσης, καθώς και τα έξοδα φόρτωσης.

Με δικό του στόλο δεξαμενόπλοιων, το Ιράκ θα μπορούσε να πωλεί αργό πετρέλαιο σε "delivery basis" και να διαχειρίζεται την αποστολή του πετρελαίου στους πελάτες.

Η κρατική εταιρεία Oil Tanker Company (IOTC) έχει συνάψει συμφωνίες με την ιρακινή ναυτιλιακή εταιρεία Al-Iraqi Shipping Services & Oil Trading (AISSOT) για να βοηθήσει στην κατασκευή του στόλου και να εκπαιδεύσει το προσωπικό, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της IOTC, Χουσεΐν Αλάουι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail