Τούρκοι συνοριοφύλακες εκτέλεσαν μικρό παιδί και τραυμάτισαν τον πατέρα του

Freepen.gr - Ένα παιδί σκοτώθηκε ενώ ο πατέρας του τραυματίστηκε από τους Τούρκους συνοριοφύλακες, προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία. Ο Bilal al-Houli και ο πατέρας του Ahmed προσπάθησαν την ανατολική πόλη Al-Mayadin της επαρχίας Deir Ezzor προσπαθούσαν να διαβούν τα σύνορα σε ένα πόλεμο για τον οποίο εν πολλοίς ευθύνεται η Τουρκία..

Εκατοντάδες Σύριοι που εγκατέλειψαν τον πόλεμο έχασαν τη ζωή τους στα τουρκικά σύνορα από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος το 2011. Οι περισσότεροι από αυτούς ήθελαν να ξεφύγουν από τη βιαιότητα των ομάδων τζιχάντ στην επαρχία του Idlib.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Human Rights Watch δήλωσε ότι οι Σύριοι που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη βία και να αναζητήσουν καταφύγιο στην Τουρκία δέχονται πυρά αδιακρίτως από τους Τούρκους συνοριοφύλακες.

photo: almasdarnews.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail