Μνημόνια τέλος: Και τώρα τι γίνεται;

Πριν σηκωθείτε απο τους καναπέδες να γιορτάσετε τη νίκη του έθνους κατά των τοκογλύφων πιστωτ...συγγνώμη θεσμών ήθελα να γράψω, διαβάστε τις λίγες γραμμές του άρθρου που ακολουθούν. Ενας μικρός δεκάλογος που είναι αρκετά αποκαλυπτικός.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

1.Τα 5000 ευρώ το μήνα ανάληψη σε μια χώρα που οι περισσότεροι κάτοικοι της είναι καταχρεωμένοι, άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι και βλέπουν τα 500 ευρώ ως ενα καλό πια μισθό ή μια καλή σύνταξη είναι μάλλον ενα καλό ανέκδοτο.

2.Δεν χρειάζεται πλέον κανένα μνημόνιο αφού έχουν οριστεί μαθηματικοί τύποι για την αέναη περικοπή των συντάξεων (κόφτες),για την αύξηση εισφορών και για την επιβολή επιπρόσθετων φόρων

3.Οι κυβερνήσεις πλέον θα έχουν διακοσμητικό χαρακτηρα ο οποίος θα φτάνει μέχρι τα όρια των φοροεισπρακτόρων της Τουρκοκρατίας.

4.Πλεόνασμα δεν μπορείς να έχεις εσσαεί οταν κάθε χρόνο το προσμετράς απο την εκποίηση δημόσιου πλούτου που γρήγορα θα εξαντληθεί.

5.Τα χρέη των εκποιούμενων ΔΕΚΟ φορτώνονται στις πλάτες του ελληνικού λαου,η δίνονται bonus μετά την εκποίηση πχ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 10+ δις και κεφαλικός φόρος σε Fraport

6.Η εξαθλιωμένη χώρα απο τα μνημόνια, επιβαρύνεται απο αγνωστο ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω του προσφυγικου/μεταναστευτικού. Τα ποσά αυτά εχουν διασκορπιστεί σε διάφορα υπουργεία με ενα μεγάλο μέρος της επιβάρυνσης στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

7.Οι συντάξεις και η υγεία με την καταλήστευση των ταμείων και τον επιμερισμό των παροχών της υγείας χωρις σοβαρή οικονομική ενίσχυση σε μετανάστες-προσφυγες-ανέργους-συνταξιούχους και εργαζόμενους των 300 ευρώ θα έχει πολύ σύντομα ως αποτέλεσμα την ακόμη περαιτέρω ποιοτική υποβάθμιση τους.

8.Οι νέοι, οι επιστήμονες και οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βγάζουν εισιτήρια χωρις επιστροφή.

9. Η πολιτική της αυστηρής λιτότητας 10 χρόνια τώρα έχει γονατίσει νευραλγικους τομείς που καθορίζουν τη βιωσιμότητα ενος κράτους όπως άμυνα, υγεια, ασφάλεια,εκπαίδευση, πρόνοια. Είναι αμφίβολο και δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κράτους που να έχει επιβιώσει μετά απο τέτοιου μεγέθους καταστροφή που φθάνει στα όρια ενός κανονικού πολέμου

10. Πολλοί απο τους ίδιους ανθρώπους που το 2000 μιλούσαν για ισχυρή Ελλάδα με τα γνωστά αποτελέσματα, αντί να βρεθούν στην πολιτική ανυπαρξία, βρίσκονται τώρα στις πρώτες γραμμές του κυβερνώντος κόμματος και μιλούν για καθαρή έξοδο.

Και τώρα αν έχετε ακόμα όρεξη συνεχίστε τους πανηγυρισμούς σας.

* photo: Free-Photos / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail