Είμαστε ανάμεσα στις πρώτες θέσεις των επενδυτών σε Αλβανία και Σκόπια αλλα υποχωρούμε διαρκώς


stevepb - pixabay
Το 2017 η Ελλάδα κατάλαβε την 3η θέση στις σωρευτικές άμεσες επενδύσεις στα Σκόπια ενώ ήταν 8η σε ότι αφορά τις άμεσες ξένες επενδύσεις. Ενώ σε ότι αφορά την Αλβανία, η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα για το πρώτο τρίμηνο του 2018 με το συνολικό ποσό να αγγίζει τα 6.88 δις ευρώ.

Μελίνα Κονταξή

Είναι τραγικό ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε στοιχειώδη εθνικά συμφέροντα όπως τα σύνορα, την ιστορία μας και τα δικαιώματα των ελληνικών μειοοτήτων σε Βόρεια Ήπειρο και σε Σκόπια απέναντι σε χώρες που οι ελληνικές επενδύσεις παίζουν βασικό ρόλο στην οικονομία τους.

Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε κράτος. Υπήρχαν όμως επιχειρηματίες με οικονομικό πατριωτισμό με στόχο τη διασφάλιση όχι των συμφερόντων του κράτους αλλα του έθνους. Από την άλλη όταν η πολιτική εξουσία τα δίνει όλα, δεν μπορείς να κατηγόρησεις κανέναν ιδιώτη. Δεν παύει όμως το γεγονός να είναι θλιβερό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail