Κοτζιάς: Τα συνθήματα στα συλαλλητήρια παραβιάζουν την ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια

Κατά τη συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο ραδιοφωνικό σταθμό “News 24/7” και στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» με τους δημοσιογράφους Β. Σκουρή και Α. Σπανού ανέφερε μεταξύ άλλων για το Σκοπιανό:

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Δεν κατάλαβα! Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται από αυτούς τους εκβιασμούς ή τις απειλές κάθε μέρα σε βάρος βουλευτών; Και μόνο αυτό; Να σας πω το εξής: υπογραμμίζω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι που διαδηλώνουν ενάντια στη συμφωνία με τα Σκόπια, το κάνουν από καλή πρόθεση και καλή διάθεση. Σαφώς. Το κάνουν γιατί έτσι πιστεύουν. Σαφώς.

Όμως ακούστε. Στη συγκέντρωση την τελευταία της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος λέω τώρα, δηλαδή πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή, πριν από 3, ή 5 μέρες της συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη ακούστηκε το ίδιο σύνθημα. Να σας το πω λοιπόν γιατί κάνουν όλοι ότι δεν έχουν ακούσει: «Φέρτε μας τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια».

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Το μεταδώσαμε. Το είπαμε. Προσωπικά το είπα.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Πολύ καλά κάνατε.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: «Στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια».

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Η Ν.Δ. που συμμετέχει σε αυτές τις διαδηλώσεις συμφωνεί ή καταδικάζει τέτοιου είδους διατυπώσεις; Έχουν καμία σχέση αυτού του είδους τα συνθήματα με μια ειρηνική συμβίωση με τους αδελφούς των Βαλκανίων; Έχει καμία σχέση αυτό με τη διαφορά περί του εάν η συμφωνία είναι καλή ή κακή; Ή μιλάμε για έναν επιθετικό φασισμό, ο οποίος δεν διαφέρει καθόλου από τον εθνικό σοσιαλισμό που θεωρεί ότι εμείς είμαστε ανώτερη φυλή και πρέπει να πάμε να τους κατακτήσουμε αυτούς;

Και δεν καταλαβαίνει κανείς από αυτούς τους ανόητους ότι ανοίγει η διεθνής κερκόπορτα για ό,τι λέει ο κ. Ερντογάν; Δηλαδή ο Ερντογάν ο οποίος λέει θέλω αλλαγή της Συνθήκης της Λοζάνης, μπροστά μου στο «φέρτε μου τα όπλα να μπω στα Σκόπια», τί είναι; Πιο επιθετικός; Λιγότερο επιθετικός; Είτε ο άλλος που λέει ότι ….

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Γι’ αυτό, όμως, την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί την εγκαλείτε;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Γιατί συμμετέχει σε αυτές τις διαδηλώσεις και δεν τα καταδικάζει. Και ρωτάω, λοιπόν: τα καταδικάζουν δημόσια αυτά τα συνθήματα; Θα διαχωρίσει η αξιωματική αντιπολίτευση τη θέση της από αυτά τα συνθήματα; Θα πει ότι αυτά τα συνθήματα δεν βρίσκονται στα πλαίσια μιας κριτικής στη συμφωνία, αλλά στα πλαίσια της ρητορικής του μίσους;

Θέλω να σας εξηγήσω, η ρητορική του μίσους δεν είναι μόνο οι σφαίρες ή τα αίματα που στέλνουν στους βουλευτές και σε εμένα. Δεν είναι μόνο η τρομοκράτηση. Η ρητορική του μίσους είναι όταν θεωρείς υποδεέστερα όντα τους λαούς που ζούνε γύρω από την Ελλάδα και ότι εσύ δικαιούσαι ανά πάσα στιγμή να πάρεις τα όπλα και να πας να τους κατακτήσεις.

Και εγώ ρωτάω, πού είναι ο εισαγγελέας γι’ αυτά τα συνθήματα; Τα συνθήματα αυτά παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Τα συνθήματα αυτά παραβιάζουν την ενδιάμεση συμφωνία που η αντιπολίτευση τη συμφώνησε και να θυμίσω ότι η συμφωνία δεν πέρασε ποτέ από τη Βουλή και ανακοινώθηκε από τρίτη χώρα, όχι από την Ελλάδα. Έτσι για να είμαστε σαφείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail